Sök

Anne Kihlgren tar styrelseklubban i Dynamic Code – Sara Wimmercranz lämnar styrelsen

Dynamic CodeCovid-19

Anne Kihlgren och Sara Wimmercranz. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Dynamic Code byter styrelseordförande när grundaren Anne Kihlgren tar över. Samtidigt lämnar Backing Minds Sara Wimmercranz styrelsen helt.

Det rör på sig i testbolaget Dynamic Code. Bolaget meddelade sent igår kväll att grundaren Anne Kihlgren tar över som ny styrelseordförande. Hon ersätter Petter Lundström som kommer att att stanna kvar i styrelsen. Men det är inte allt. Även Monika Elling och Backing Minds-profilen Sara Wimmercranz kommer att lämna styrelsen, de ersätts i sin tur av Björn Nordenvall och Petter Edfeldt (rådgivare till Backing Minds). 

“Jag är väldigt glad över att Anne Kihlgren tar över ordförandeskapet i Dynamic Code. Som grundare och tidigare vd känner hon bolaget och marknaden väl och kan dessutom vara ett bra stöd till Per Alnefelt under rekryteringsprocessen av en ordinarie vd till bolaget”, säger Petter Lundström i ett pressmeddelande.

Styrelseförändringarna börjar gälla direkt och sammanfaller alltså med en annan stor förändring i Dynamic Code. Den första januari, alltså för två dagar sedan, var det nämligen dags för Per Alnefelt att ta över som tillförordnad vd, ett skifte som var känt sedan november förra året då Louise Nylén aviserade att hon skulle lämna jobbet.

De senaste åren har varit händelserika för Dynamic Code. Testbolagets intäkter rusade under 2020 och 2021 efter ett avtal med Folkhälsomyndigheten. I svallvågorna efter framgångsåren planerades först en försäljning (som efter en något rörig historia aldrig blev av) och en börsnotering (som är uppskjuten på obestämd tid). 

Sedan dess har intäkterna sjunkit ordentligt. Under perioden april till juni 2022 var nettoomsättningen 8,2 miljoner kronor, vilket kan jämföras mot de 114,2 miljoner kronor bolaget omsatte under samma period 2021.

Bortfallet i intäkter sammanfaller med att Folkhälsomyndigheten överlåtit ansvaret för covidtestning till regionerna sedan den 1 april 2022. Efter juni har Dynamic Code slutat med sina kvartalsrapporter.

Läs mer