Sök

Daniel Ek bad om tips på tv-serier – här är är vad han ska se (enligt entreprenörerna)

SpotifyStreaming

Daniel Ek, Spotify. Skådespelarna Natascha Lyonne (Russian Doll) och Jennifer Coolidge (White Lotus). Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Spotify-grundaren Daniel Ek är i desperat behov av serietips. Det skriver han själv på Twitter.

Breakit hakar på och delar tv-tipsen som techentreprenörerna delar sinsemellan (och även andra såklart).

Vi noterar också att det – trots det uppenbara seriesuget – ännu är höljt i dunkel om Spotify-serien Playlist kvalar in som underhållning hemma hos familjen Ek.

Lata mellandagar och ett utdraget uppvilande efter nyårsnatten bäddar för ett seriemaraton i soffan. Nyligen noterade Mediavision ett streamingrekord i Norden. Aldrig har så många människor haft ett så stort antal abonnemang – trots att det blåser hårt ekonomiskt. Det betyder att många har möjlighet att välja och vraka när det kommer till det nya tv-utbudet.

En som inte behöver fimpa någon tjänst av ekonomiska skäl är Spotify-grundaren Daniel Ek. Han behöver istället hjälp att sålla i det nästan oändliga flödet verkar det som.

På Twitter efterlyser techentreprenören serietips. Och det får han också. Här är några av svaren till Daniel Ek (som Breakit delar med sig av):

Ett av de mest frekventa tipsen till Daniel Ek är HBO-serien “White Lotus”, som i andra säsongen skildrar förmögna amerikaners vistelse på ett sicilianskt lyxhotell (den är bättre än det låter). Tipset kommer bland annat från Delivery Hero-medgrundaren Niklas Östberg.

Seth Bannon, som grundat en VC-firma i San Francisco, föreslår “Halt and Catch Fire” om Daniel Ek missat den. Healthtech-grundaren Katelyn Gleason rekommenderar “The Last Kingdom”.

Renate Nyborg, som tidigare varit Tinder-vd, har tre heta serietips till Daniel Ek. Hon tycker att Spotify-grundaren ska ta sig an Netflix-serien “The Queen’s Gambit”, “Wu-Tang: An American Saga” på Disney + och “Russian Doll”, även den på Netflix.

Daniel Ek själv blev förra året ofrivilligt gestaltad i Netflix-satsningen Playlist, som ur flera olika personers perspektiv berättar historien om hur musikstreamingtjänsten föddes. Läs Breakits intervju med manusförfattaren och regissören här.

Men Daniel Eks egna intresse för serien har varit minst sagt svalt. I en intervju med DI Weekend sa den verkliga Spotify-grundaren så här:  

“Varför skulle jag vilja se en fiktionaliserad version av mitt liv?”

Han tillade: 

“Jag känner: the real thing is more fun.”

Läs mer