Sök

Chefens lön, bolag på väg utför och utskällda journalister – här är årets hetaste Premium-artiklar

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Lagom till nya året kommer ett riktigt fett smörgåsbord fyllt med kvalitetsjournalistik.

Vilket år det har varit! Inte minst för er Premium-läsare. Ni har fullkomligt kastat er över vår bästa journalistik och vi hoppas att vi samtidigt som vi har gett er rejäl affärsnytta både roat och gjort er lite smartare. 

Att döma av vad som är mest läst av er är det, trots kärvare tider, fortfarande snabbväxande bolag som är det hetaste, tätt följt av höga löner – och bolagen som kan vara på väg att få problem. 

Här presenterar vi stolt, och exklusivt, de mest lästa premium-artiklarna under 2022!

Här är techbolagen som betalar högst lön – vi har kartlagt 248 av Sveriges hetaste bolag

Löner är, såklart, något som är intressant för nästan alla. Det visar inte minst det enorma intresset för vår stora lönekartläggning som publicerades strax efter sommaren. Vi kollade på snittlönerna på nästan 250 av Sveriges hetaste bolag (ja, Breakit är också med på listan).    

SCALEUP-LISTAN 2022: Sveriges 90 hetaste snabbväxande bolag         

Årets lista över de mest snabbväxande bolagen är det som har lockat till näst mest läsning i år. Vår årligen återkommande lista var lite kortare i år (här kan du se vilka som har halkat ur) men visar ändå att vi har gott om starka bolag i landet.

Allt talar för en brutal utrensning – här är listan på de svenska bolag som ligger pyrt till   

Här är en riktig raket på den här listan. Trots att den publicerades så sent som i december rusade den upp i läslistorna och landade till slut på en tredjeplats. Och om man läser igenom den ser man att vi redan har haft rätt på ett par.

LISTA: 20 startups som var heta förr på Breakit – så gick det sen            

Ibland kan det vara bra att ta ett steg tillbaka och se vad som egentligen har hänt de senaste åren. Det gjorde vi i början av 2022 när vi sökte upp de bolag som vi plötsligt slutat skriva om. Det blev riktigt spännande läsning. 

Det tjänar vd:arna på Sveriges hetaste techbolag – 108 namn            

Löner som sagt, det lockar att få se vad kollegan tjänar. Och kanske ännu mer att se vad chefen får i lönekuvertet.

Fintech-Sverige i siffror: Hetaste bolagen, snabbväxarna och förlorarna         

Fintech är en av de branscher som vi bevakar noga här på Breakit. Att den här riktigt matiga kartläggningen av 47 fintechbolag finns med på den här listan visar att vi iallafall gör något rätt här på redaktionen. Om du har missat den så ger den dig fortfarande en riktigt bra överblick över branschen. 

Här är okända bomben i Klarna och andra svenska techbolag – “Kan bli riktigt jobbigt”

Det skulle bli en riktig jackpott för de anställda och var något som gjorde att techbolagen kunde locka till sig de hetaste talangerna. Men när börsen och värderingarna på onoterade bolag rasade blev programmen helt värdelösa. Läs varför i den här artikeln. 

SaaS-boomens okända affärer – här är transaktionerna, värderingarna  och 28 unika analyser 

SaaS-världen har fortsatt att växa under 2022 och med det intresset för sfären. Det visar inte minst intresset för vårt event SaaS Summit och vår stora SaaS-rapport. Och den här artikeln.

Chefer har slutat på Bambuser – vd:n hotar med jurist när Breakit ringer: “Inget göttigt stoff att hämta här”

Vi vet att vi som journalister inte är så populära när vi ringer och ställer obekväma frågor. Men det är vårt jobb och vi är övertygade om att det gör både världen och bolagen som vi ställer frågorna till bättre. Och ibland slutar det såhär.

15 heta startups inom betalningar – intäkter, kundlista och deras plan för att vinna

Ibland dyker vi djupare ner i en del branscher. Som vi har gjort här med betalbolag och hur nutiden och framtiden för branschen ser ut.


Vad vill du läsa om nästa år? Mejla oss på tips@breakit.se

Läs mer