Sök

Nina Siemiatkowski lämnar Flat Capitals styrelse

Flat capital

Sebastian Siemiatkowski, Nina Siemiatkowski, Hanna Wachtmeister, Flat Capital

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Kommer att avgå från styrelsen vid årsskiftet.

Nina Siemiatkowski lämnar som styrelseledamot i det börsnoterade investmentbolaget Flat som hon har startat tillsammans med med sin make, tillika Klarna-grundaren, Sebastian Siemiatkowski. 

Som orsak uppges hennes engagemang som vd och grundare i Milkywire, en digital plattform som gör det möjligt att donera pengar till välgörande ändamål och följa personerna som arbetar med välgörenheten.

“Jag är oerhört stolt över den portfölj av bolag som vi byggt upp senaste tio åren och den strategi som vi lagt fast för Flat för kommande åren. Nu ett år efter börsnoteringen av Flat kommer jag lämna över min plats i styrelsen för att fullt ut fokusera min tid på Milkywire och ser fram emot att följa Flats resa som långsiktig ägare", säger Nina Siemiatkowski i ett pressmeddelande.

Avsikten är att lämna styrelsen vid årsskiftet.

Sebastian Siemiatkowski är styrelseordförande i Flat och kommenterar händelsen så här:

"Nina och jag grundade Flat 2013 och har drivit det tillsammans fram till börsnoteringen förra året. Nina har såklart varit en kritisk del av Flat och vår resa, men som tur är jag övertygad om att hon kan fortsätta bidra med investeringsidéer och sin briljanta kreativitet vid sidan av vår fortsatta resa i Flat.”

Vd för Flat är Hanna Wachtmeister.

 

Läs mer