Sök

Annonssamarbete med GoWest

Här är Västsveriges nya arena för techbolag och investerare (och därför vill du vara där)

startupinvestor relationsEvent

Sofia Hjelmberg, GU Ventures, Anna Ljungdahl, Industrifonden och Alexander Petrofski, Volvo Cars Tech Fund medverkar under riskkapitalforumet GoWest i Göteborg.

Hannah Runsten

Med hjärtat i Västsverige och siktet inställt på att skapa en internationell mötesplats för investerare och techbolag öppnar snart arrangören GU Ventures med samarbetspartners portarna till riskkapitalforumet för investerare, startups och scaleups: GoWest i Göteborg. Vi tittar närmare på vad du som besökare kan förvänta dig på plats.

Det bubblar i techvärlden även på västsidan av vårt avlånga land. Enligt Sofia Hjelmberg, Investor relations på GU Ventures samt Event Director för GoWest som arrangeras på Uni3 i Göteborg den 7–8 februari, är det dock en region som kokar under radarn. 

”Det finns massor av tunga investerare och innovativa och framgångsrika techbolag här, men få bra platser för dem att mötas på under givande former. Det vill vi ändra på.”

Stort fokus ligger under GoWest på att stärka banden mellan investerare och techbolag i Västsverige, men det ingår också i planen att utgöra en Internationell mötesplats för att förkorta vägarna även utanför Sveriges gränser.

”Därför har vi varit noggranna med att bjuda in även internationella partners, talare och investerare. Några av dem som kommer att vara på plats är Nordic Ninja, Rockstart, Crowberry Capital och Summa Equity”, säger Sofia Hjelmberg.

Läs mer om vad som händer under Go West den 7–8 februari och boka din plats här

Nyckar till utveckling och värdefulla relationer

Under GoWest är programmet för seminarier och panelsamtal med entreprenörer, investerare och företagsledare välfyllt och innefattar allt från hur du accelererar takten för ditt techbolag till exitfrågor. Är du beredd att göra en exit och på vilket sätt bör den i så fall genomföras?

”Även mångfaldsfrågan kommer att belysas utifrån olika perspektiv. Hur du tar dig an den på ett både sunt och gynnsamt sätt. Och självklart blir det en djupdykning i trender inom finans- och riskkapitalvärlden.”

Boka möten med dem du vill träffa direkt i mobilen.

Ett gediget talarprogram är dock bara basen för eventet. Att du som deltagare får givna tillfällen att utöka nätverket och knyta viktiga kontakter är en minst lika viktig del. Tillfällen för pitch-sessioner, nätverkande och möten finns jämnt fördelade under dagarna, och du har möjlighet att själv styra hur stor del av din tid du ska ägna åt just möten.

”Vi har säkerställt att det ska vara lätt att se precis vilka som är på plats och boka möten med dem du vill träffa – direkt i mobilen”, förklarar Sofia Hjelmberg. 

Nyfiken på vad ett deltagande under GoWest skulle innebära för dig? Läs mer och säkra din plats här.

”Stora möjligheter för både techbolag och investerare”

En av de medverkande under Go West är Alexander Petrofski, CEO på Volvo Cars Tech Fund. Ett av skälen till att han är på plats är just nätverkandet – att möjliggöra fler möten mellan investerare och entreprenörer, och stärka innovationskraften i synnerhet på Sveriges västsida.

”Det här är ett forum som jag ser kan skapa stora möjligheter för både techbolag och investerare. Vi letar alltid efter nästa genombrott som kommer att forma framtiden för hållbar mobilitet, så jag ser fram emot många givande möten under GoWest i februari!”

Vi vill också säkerställa att innovationer i Västsverige får bästa tänkbara finansiering.

Ytterligare en som ser fram emot givande möten under GoWest är Anna Ljungdahl, Investment Director och Head of Sustainable investments på Industrifonden.

”Industrifonden söker aktivt efter innovationer för industriell effektivitet som bidrar till att bekämpa våra globala utmaningar. Vi vill också säkerställa att innovationer i Västsverige får bästa tänkbara finansiering genom exponering mot flera investerare, och där ser vi att GoWest är ett utmärkt forum.”

Vill du också vara på plats under GoWest den 7–8 februari på Uni3 i Göteborg? Läs mer boka din plats här

Några av talarna under GoWest den 7–8 februari

Caroline Farberger, Partner & Chairwoman, Wellstreet
Sam Shevick, Head of Corporate Development for Europe, Middle East and Africa Google
Klara Forslund, co-founder, Heart Aerospace
Lena Apler, founder Collector Bank, Investor at Dragons Den
Helga Valfells, Founding Partner, Crowberry Capital
Nils Mösko, Head of Strategy & Business Development, Polestar
Siddharth Khullar, Senior Director Machine Learning R&D at Northvolt, Angel Investor
Samir El-Sabini, co-founder & CEO, Juni
Erik Gatenholm, co-founder & CEO, BICO

Se hela programmet för GoWest den 7–8 februari och säkra din plats här!

Läs mer