Sök

Platt tillväxt för Kale – kan gynnas av motvinden: ”Attraktiva investeringar”

Kale UnitedFoodtech

Måns Ullerstam, vd Kale United.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Oförändrad försäljning och något ökad förlust för Kale United.

Men bolaget som vill bli en vegansk folkaktie ser investeringsläge.

Kale United, som investerar i hållbara växtbaserade bolag, redovisar oförändrad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt ökar förlusten för bolaget.

Bolaget som enligt egen utsago strävar efter att bli en ”vegansk folkaktie” skriver att de makroekonomiska trenderna har haft en negativ påverkan på många företag, inklusive flera portföljbolag. 

Här är några hårda nedslag från rapporten: 

  • Omsättningen uppgick till 2,7 miljoner kronor (2,7).
  • Resultatet före skatt var -3,9 miljoner kronor (-3,4).
  • Likvida medel uppgick till 18,8 miljoner kronor.

 

Kale Uniteds vd Måns Ullerstam lyfter i rapporten fram att Kale United är bra positionerade i snålblåsten.

"Detta ger oss ett bra läge att arbeta i den senaste motvinden och att finna attraktiva investeringar till lägre värderingar samt till se till att vi kan tillhandahålla vår portföljbolag med ekonomiskt stöd vid behov", skriver han. 

Breakit har berättat historien om Måns Ullerstam och Kale United ett par gånger ( här och här). Han försökte börja pensionsspara i fonder som fokuserade på växtbaserad mat – men hittade inga och lämnade helt enkelt techbranschen (han har en bakgrund på bland annat Picofun och Resolution Games) för att starta Kale United.

I september skrev vi att bolaget som öppnat upp för att privatpersoner ska kunna investera i bolaget via Pepins också har säkrat 18,8 miljoner från institutionella investerare, bland annat brittiska IP Group.

Läs mer