Sök

Clas Ohlson varslar – ska spara 110 miljoner kronor

Clas Ohlsone-handel

Vd:n Kristofer Tonström Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

85 personer tvingas gå från prylkedjan.

Prylkedjan Clas Ohlson lanserar ett sparpaket som innebär att 85 personer varslas från bolaget. Det framgår i samband med bolagets sexmånadersrapport.

”I en tuffare marknad med minskat konsumtionsutrymme kommer det att bli ännu viktigare att hjälpa våra kunder att spara pengar. Vi vänder på varje sten för att parera för en inflationsdriven, högre, kostnadsnivå och har intensifierat arbetet med att förenkla och effektivisera organisationen”, skriver bolagets vd Kristofer Tonström i samband med rapporten som visade ökad försäljning på sex procent, varav hälften var organisk tillväxt, för perioden augusti till och med oktober.

Onlineförsäljningen ökade med motsvarande 28 procent under kvartalet men rörelseresultatet landade på 112 miljoner kronor, en minskning från 204 miljoner kronor motsvarande period 2021 och lägre än förväntat på 123 miljoner kronor.

Clas Ohlson måste spara och skär nu ned på personalen, skriver vd:n.

”I detta arbete minskar vi personalstyrkan på våra kontor med cirka 85 heltidsanställda. Vi kommer också att rationalisera våra IT-system för att bättre spegla strategin och förenklade arbetssätt. ”

Kristofer Tonström skriver att de initierade åtgärderna beräknas ge kostnadsbesparingar och minskade avskrivningar på totalt cirka 110 miljoner kronor med full effekt under nästa verksamhetsår.

 

Läs mer