Sök

Bengtsson nobbar budet på Readly – "Inget bra läge att sälja"

BonnierReadlyBörs

Mats Brandt, vd Readly. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Minst en av Readlys större ägare tycker att budet på bolaget inte är tillräckligt attraktivt.

“Det var för lågt tycker vi”, säger Anders Bengtsson på Bengtsson Tidnings AB, rapporterar Dagens Industri,.

Igår måndag la Bonnier News ett bud på magasinplattformen Readly vars aktie har harvat kring 6-7 kronor under de senaste veckor – klart mycket lägre än de 59 kronor som var introduktionserbjudandet inför noteringen hösten 2020.

Budet ligger på 12 kronor, alltså nästan 60 procent över nivån som gällde innan Bonniers erbjudande presenterade. Men det är inte tillräckligt menar Readlys femte största ägare, Bengtsson Tidnings AB, med cirka 2,7 procent av aktierna. De kommer att ge tummen ned.

”Absolut. Det var lågt tycker vi. Det är kanske väntat med tanke på kursutvecklingen, men vi tycker att värderingen just nu är för låg. Readly har presenterat bra rapporter på sistone och är på väg mot lönsamhet. Så det här är inget bra läge att sälja”, säger Anders Bengtsson, en av medlemmarna i ägarfamiljen, till Dagens Industri.

”Vi kom in väldigt tidigt och tror fortfarande mycket på idén”, säger han också.

Bengtsson Tidnings AB, som numera är verksamt främst i fastighetsbranschen, är Readlys femte största ägare. Det krävs sannolikt att fler större ägare säger nej för att uppköpsförsöket ska misslyckas.

Budet är villkorat av att ägare motsvarande 90 procent tackar ja och det är också vid den gränsen som en storägare kan påkalla tvångsinlösen (budgivare kan även sänka den villkorande acceptnivån, ha ett innnehav mindre än 90 procent och behålla bolaget på börsen).

Readly-aktien handlas i skrivande stund kring 11:80 kronor, alltså strax under budnivån. 

Läs mer