Sök

SaaS Brief

TOBIAS BLIXT: Veckans hetaste SaaS-nyheter

CombifyOctooSaaS

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Här är de viktigaste SaaS-nyheterna från veckan.

Det börjar bli mörkt ute. Och kallt. Och blött. En hyfsat dyster kombo.

Därför tänkte jag fokusera på trevligare saker i veckans SaaS Brief. Så att vi kan gå in i julmysets december med ett leende på läpparna trots att det är lite tuffa tider där ute! 

Nyhetssvepet kommer att innehålla glada entreprenörer med nya pengar i kassan och planer på att ta världen med storm, profiler som gör ytterligare en SaaS-satsning och en ny spännande tjänst som kan vara värd att hålla ögonen på. 

Dessutom efterlyser min kollega Olle Aronsson just nu era bästa tips på varför man fortsatt ska vara positiv till tech. Vi söker alltså efter coola innovationer och oväntade succéberättelser – snarare än att det är bra med fokus på lönsamhet. 

Vi vet ju att det händer väldigt mycket spännande varje dag som vi (tyvärr) inte lyckas hålla koll på. Tur då att vi har Sveriges bästa och mest kunniga läsare!

Hjälp oss gärna att sprida allt bra som händer i techbranschen.

Här kommer veckans nyheter.

Veckans SaaS-svep

  • Vi börjar med en kul nyhet! SaaS-bolaget Combifys grundare Alaa Alshawa och Rim Alexandra Halfya prisades nyligen på Årets nybyggare och fick ta emot utmärkelsen Årets nystart av kung Carl Gustaf. Utmärkelsen ska hedra duktiga svenska företagare med utländsk bakgrund och belysa de speciella svårigheter dessa företagare kan möta. Vi säger grattis vi också.
     

  • Martin Edenström skriver i Resumé om att många martech-ansvariga marknadschefer har börjat se över hur många SaaS-tjänster de faktiskt har tecknat upp sig på. Han hänvisar bland annat till Productiv som nämner att 89 martech-system i snitt globalt har skruvats ned till 50. Han tror på fortsatt utrensning bland prenumerationerna när företagen ska börja se över sina kostnader.
     

  • Redovisningskonsulterna Daniel Eremar och Hanna Gårdmark har blivit SaaS-entreprenörer och till sin hjälp har de Recorded Future-toppen Petter Eriksson. Bolaget är nystartat men tjänsten är intressant och ska hjälpa både bolagen och redovisningskonsulter att dels hålla bättre koll på ekonomin – men också att varna i förtid när någonting håller på att gå fel.
     

  • Niclas Mollin, Jimmy Ekbäck och Daniel Brdarski är tre namn som ni kanske känner igen från Inrivers tillväxtresa. De är tillbaka! Eller ja, Octoo grundades redan 2019, men nu har vi uppmärksammat bolaget ordentligt. Stefan Lundell har skrivit om deras nyemission på 50 miljoner kronor och planerna för att skapa en ny miljardsuccé.
     

  • Ett uppköp har hunnits med i veckan också. Monterro har varit i farten igen och den här gången är det schema- och resursplaneringstjänsten Hub planner som förvärvas. Grundaren Stephen Martin ska fortfarande ha en betydande andel aktier kvar, men Monterro blir ny huvudägare och bolaget värderas i affären någonstans mellan 140 och 210 miljoner kronor. Ni kan läsa om affären hos kollegorna på Dagens industri.

    ”Det är ett relativt litet bolag, men de har redan tagit en fin position globalt. Framöver vill vi ta ned lönsamheten lite grann, den finns ju redan där, för att istället börja investera i just sälj och marknadsföring. Om vi gör det borde vi kunna öka tillväxten ytterligare”, säger Erik Syrén, vd på Monterro.

Läs mer