Sök

Har mångmiljardskulder till över en miljon (!) människor och bolag – nu kan kollapsade FTX säljas

FTXKryptovalutaKryptobörs

Sam Bankman-Fried, grundare FTX.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Storyn om kryptobörsen FTX är lika delar häpnadsväckande som skruvad.
Nu kan det kollapsade bolaget säljas eller omstruktureras, enligt nya vd:n.

Den kollapsade kryptobörsen FTX nya vd John Ray – som sagt att han inte sett något värre under sina 40 år i branschen (vilka inkluderar ökända Enron) – säger att man är ute efter att sälja eller omstrukturera verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

FTX har som bekant tidigare ansökt om konkursskydd under Chapter 11. Grundaren Sam Bankman-Fried har i samband med detta fått lämna (hela den skruvade storyn kan du läsa mer om här).

Nya vd:n John Ray uppger nu att man har identifierat flera solventa dotterbolag både i USA och utomlands med en ansvarsfull ledning och värdefulla franchises. Därför kommer det att vara en prioritet framöver att “undersöka försäljningar, rekapitaliseringar eller andra strategiska transaktioner med avseende till dessa dotterbolag”, säger John Ray.

FTX har tidigare uppgett att man kan komma att vara skyldiga över en miljon människor och företag pengar. Enligt BBC, som hänvisar till inskickade dokument, uppgår FTX skulder till de 50 största långivarna till nästan 3,1 miljarder dollar, det vill säga över 30 miljarder kronor. 

Läs mer