Sök

Nu slutar Camilla Bergman på Breakit – han tar över

BreakitEntreprenör

Camilla Bergman och Jon Mauno Pettersson. Foto: Daniel Ivarsson

Breakit

Breakit

Efter att ha drivit Breakit i sex år har Camilla Bergman nu nya spännande saker på gång. Breakit kan avslöja (nästan) allt.

Omsättningen mer än dubblad och en vändning från miljonförlust till en vinst på nästan 6 miljoner kronor – Camilla Bergmans facit som vd för det digitala mediehuset Breakit går inte av för hackor. 

Det är också under hennes ledning som koncept som Breakit Scaleup Day, SaaS Summit och Impact Challenge sett dagens ljus och en rad priser hämtats hem.

Men nu tackar Camilla Bergman för sig och laddar istället om batterierna för att starta ett nytt eget bolag. 

“Det har varit sex fantastiska år på Breakit – utvecklande, lärorika, jobbiga och så roliga! Jag hade kunnat köra på i sex år till, så kul är det. Men under min föräldraledighet under hösten har jag funderat mycket kring vad jag vill göra och kommit fram till att det är dags för en ny utmaning – att våga satsa på en affärsidé jag har. Jag skyller allt på Breakits läsare – det är omöjligt att inte bli inspirerad av alla entreprenörer vi möter.”

Hon fortsätter:

“Jag är så otroligt glad och tacksam att Stefan och Olle gav mig förtroendet att leda Breakit. Jag kommer att sakna både dem, alla breakers, kunder och inte minst alla våra läsare! Men det känns tryggt att jag har den bästa efterträdaren i Jon Mauno Pettersson. Han har varit på Breakit sedan start och vi två har haft ett fenomenalt samarbete. Han är en av de bästa personerna jag någonsin jobbat med och kommer att leda Breakit mot nya höjder.”

Som ersättare till Camilla Bergman kliver alltså en gammal Breakit-bekanting in, Jon Mauno Pettersson, idag chefredaktör på Breakit som bland annat sett till att Breakit nu har över 300.000 läsare i veckan, att Breakits premiumlösning går som tåget och att redaktionen kammat hem en rad journalistiska priser. Jon Mauno Pettersson kommer få en publisher-roll vilket innebär att han kombinerar arbetet som chefredaktör med att också vara vd för Breakit. Det är en lösning som blivit allt vanligare i mediebranschen och flera större mediehus som till exempel DN och SvD redan valt.

“Det känns väldigt kul och hedrande att få förtroendet att leda Sveriges vassaste mediebolag. Trots att vi har varit igång i några år nu känns det fortfarande som att vi bara har börjat vår resa. Jag är väldigt taggad och ser fram emot att fortsätta utveckla vår journalistik och affär”, säger Jon Mauno Pettersson och fortsätter:

”Sedan kommer jag självklart att sakna Camilla, och jag är säker på att alla entreprenörer och ledare som följt hennes vd-resa och journalistik på Breakit också kommer att göra det.”

Breakits medgrundare Stefan Lundell kommenterar beskedet så här:

“Det är verkligen blandade känslor. Självklart är det tråkigt men samtidigt har vi ju haft några fantastiska år tillsammans! Camilla har tagit Breakit till en helt ny nivå och hon är en viktig orsak till att vi idag är ett så stort och lönsamt bolag. Camilla är verkligen en duktig entreprenör och hon kommer såklart göra succé med sin nya startup. Att Jon nu tar över ledartröjan för Breakit känns klockrent – han är verkligen rätt person för att göra jobbet”.

Stefans medgrundare Olle Aronsson är inne på samma linje:

“Valet av Jon kändes helt naturligt och han kommer göra ett kanonjobb. Camilla har varit helt central och avgörande för att göra Breakit det till vad det är idag, och det har varit fantastiskt att driva bolag tillsammans med henne i sex år. Nu blir det väldigt spännande att följa hennes fortsatta entreprenörsbana på annat håll. Förhoppningsvis blir vi också först med att breaka exakt vilken nisch hon ska ge sig in i nu. Camilla vet vilka hon ska tipsa först med nyheten!”.

Läs mer