Sök

Årets julklapp är hemstickade plagget enligt HUI

e-handelÅrets julklapp

Garn. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Nåt som värmer under granen.

Årets julklapp är det hemstickade plagget meddelar HUI på torsdagsmorgonen. Förra året var evenemangsbiljetten utnämnd till årets julklapp och åren innan var det stormköket, mobillådan och ett återvunnet plagg.

"När pandemirestriktionerna släpptes i början av året startades krig i Europa, vi fick rekordhög inflation med stigande mat- och elpriser samt höjda räntor vilket skapat osäkerhet i de svenska hemmen. När pengarna räcker till mindre har vi behövt anpassa oss genom att vidta åtgärder så som att sänka värmen i våra hem, på skolor och arbetsplatser. I en tid av kyla och återhållsamhet söker vi oss tillbaka till det trygga och traditionella i julen – det hemstickade plagget behövs därför mer än någonsin", skriver HUI.

HUI har sedan 1998 presenterat vad som bedöms bli en succé i årets julhandel. Årets julklapp ska representera den tid vi lever i och produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse samt säljas i stort antal eller för ett högt försäljningsvärde för att platsa på listan.
 

Läs mer