Sök

Musks första mejl till de anställda: Förbered er på svåra tider

Twitter

Elon Musk. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Slut på sötebrödsdagarna för personalen (som om de inte redan anade det).

Elon Musk krönte en långdragen och turbulent budtvist om Twitter med ett ännu mer omskakande övertagande av bolaget. Han har sparkat chefer och aviserat massiva uppsägningar på sociala medier-plattformen som han har lovat att göra till en utpost för det fria ordet. 

 Nu har Twitters nya toppchef skrivit ett första mejl till Twitters anställda, skriver Bloomberg som har tagit del av utskicket. 

I brevet som skickades sent på onsdagen ber Elon Musk personalen att förbereda sig för ”svåra tider som väntar”, enligt nyhetsbyrån. Han skriver att det inte finns något sätt för honom ”att linda in budskapet” som rör den ekonomiska prognosen och hur den väntas påverka ett annonsberoende bolag som Twitter. 

Enligt Elon Musk är det inte längre tillåtet med distansarbete och anställda förväntas vara på kontoret minst 40 timmar i veckan. Alla undantag kommer att granskas och godkännas av honom själv. 

Elon Musk tog över Twitter för snart två veckor sedan. Förutom att ha kapat arbetsstyrkan har den nya chefen satt prenumerationspriset för verifierade konton till 8 dollar, motsvarande 86 kronor.

I brevet till de anställda skriver den superrika entreprenören att han vill att prenumerationer ska stå för hälften av Twitters intäkter. 

På sitt Twitter-konto skriver Elon Musk att Twitter kommer att göra ”många dumma saker framöver” med tillägget att man kommer att behålla det som funkar och göra sig av med det som inte blir bra.

Under torsdagen rapporterar flera medier, däribland The Guardian, att Elon Musk kan bli föremål för en granskning från högre ort. Tidningen skriver att den amerikanska presidenten Joe Biden säger att den nya Twitter-chefens kopplingar till andra länder ”är värda en närmare granskning”.

Presidenten hade då fått frågan om han tror att Elon Musk kan utgöra ett hot mot USA:s nationella säkerhet. 

Läs mer