Sök

Handels varslar om strejk för anställda vid Söder Sportfiske

Söder Sportfiske

Söders Sportfiskes vd Viktor Gullbrand som nu lämnar.. Foto: Pressbild

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Vill ha samma villkor som andra anställda i branschen.

Fackförbundet Handels hotar med att ta ut drygt 20 medarbetare vid Söder Sportfiskes lager i Årsta i strejk, om inte bolaget tecknar kollektivavtal senast den 21 november. Det framgår av ett pressmeddelande från Handels.

De anställda vill ha samma villkor som andra anställda i branschen, varför Handels har försökt att få företaget att teckna kollektivavtal.

I en kommentar svarar Söder sportfiske att de betalar bransch- och marknadsmässiga löner. De menar också att det föreslagna kollektivavtalet för lager och e-handel passar dåligt för deras verksamhet med både butiker och e-handel.

"Det är ett vältajmat varsel från Handels, strax innan Black Friday, en tid efter Söder Sportfiskes börsnotering och samtidigt som den svenska e-handel är hårt drabbad av minskad köpkraft. Vi är ett entreprenörsdrivet bolag som värderar vår personal oerhört högt, och har därför valt att behålla vår logistik in-house, istället för att lägga ut den", säger Jonas Franzén, tillförordnad vd på Söder Sportfiske och fortsätter.

"Vi värnar dock samtidigt om våra frihetsgrader i hur vi arbetar med anställningskopplade villkor såsom löner och förmåner, för att på bästa sätt kunna konkurrera på en arbetsmarknad där kampen om de bästa medarbetarna pågår varje dag. Vi ska givetvis ta upp dialogen med Handels, för att se vart vi kan landa". 

Söder Sportfiske klev in på börsen i augusti förra året och backades bland annat av Martin Lorentzon. Aktien har åkt ner i raset för e-handlare och har backat strax över 60 procent sedan debuten.

Söder Sportfiske säljer sportfiskeprodukter genom främst e-handel.

Läs mer