Sök

Hemply Balance minskar intäkterna – och förlusten: ”Intensiv resa mot lönsamhet”

Hemply BalanceCBD

Pingis Hadenius Hemply Balance

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Det fjärde kvartalet har inletts starkt, säger vd:n.

Hälsokost- och skönhetsbolaget Hemply Balance, som bland annat säljer CBD-produkter, såg både försäljningen och rörelseförlusten minska under det tredje kvartalet. 

Bolaget, som fram till nyligen hade den näst största ägaren Pingis Hadenius som ordförande,  har påbörjat en intensiv omställningsresa mot lönsamhet, skriver grundaren och vd:n Emil Sandin i samband med rapporten.

”Hemply Balance har de senaste månaderna gjort en intensiv omställningsresa mot lönsamhet samtidigt som vi nu genomgår en organisatorisk transformation på flertalet delar i verksamheten. Vi ser redan efter mindre justeringar att arbetet ger en positiv effekt och att vi är på väg i rätt riktning”, kommenterar han.

Här är några hårda siffror från Hemply Balance rapport: 

  • Omsättningen sjönk 12,5 procent till 0,7 miljoner kronor (0,8).
  • Ebitda-resultatet blev -1,7 miljoner kronor (-2,8).
  • Rörelseresultatet blev -2,7 miljoner kronor (-3,6).
  • Resultatet före och efter skatt var -3,0 miljoner kronor (-3,6).
  • Resultat per aktie hamnade på -1,02 kronor (-1,51).
  • Likvida medel uppgick till 1,6 miljoner kronor (4,5). Under kvartalet genomfördes en emission som tillförde bolaget 1,35 miljoner kronor.


Emil Sandin avslutar vd-ordet med att skriva att det fjärde kvartalet har inletts starkt.

”Hemply Balance har nu en tydlig strategi framåt samtidigt som vi fortsätter att utvecklas och tar steg mot lönsamhet. Rörelsens kostnader har optimerats och mer än halverats till ingången av det fjärde kvartalet.”

Hemply Balance har tidigare varit i blåsvädret på grund av sina produkter. Hemply säljer CBD-olja som utvinns ur hampablad. Läkemedelsverket har förbjudit bolaget, och konkurrenten Mantle, att sälja den typen av produkter i Sverige. Mantle har nu rättat sig efter beslutat och inriktar sig på andra länder och andra typer av produkter.

Hemply Balance produkter fortsätter dock att säljas via en sajt som heter hemplybalance.se, kunde Svenska Dagbladet Näringsliv avslöja för en tid sedan. Grundaren av Hemply, Emil Sandin, påstod för tidningen att Hemply Balance inte har något med sajten att göra, trots att namnen i allra högsta grad påminner varandra.

Sajten och försäljningen sköts av ett brittiskt bolag, More to Moor, som Hemplys bolagsföreträdare säger sig ha begränsade kunskaper om. Upplägget underkänns hursomhelst av Läkemedelsverket.

Läs mer