Sök

Revolutionrace breddar toppskiktet – Hanna Blixt tar nya rollen

Revolutionracee-handel

Hanna Blixt. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Pernilla Nyrensten gjorde sorti från vd-posten i Revolutionrace i somras. Nu kommer nästa omgörning i toppskiktet.

Nya vd:n Paul Fischbein värvar för första gången en operativ chef till outdoor-bolaget.

I Paul Fischbeins händer har Revolutionrace fått en ny chefspost, COO, eller operativ chef med ansvar för logistik, kundtjänst och HR. Posten tillsätts av Hanna Blixt, som värvats internt, enligt ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen. 

Hanna Blixt har tidigare haft ledande positioner inom bolag som Gina Tricot och Nelly och har verkat inom företagsutveckling och varit analyschef. Hon tillträder den 1 november.

 ”Det är med glädje som jag kan presentera Hanna som vår nya COO och jag ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete. Det är särskilt glädjande att kunna tillsätta rollen internt”, kommenterar Paul Fischbein som även han blev värvad till vd-posten.

Förutom att ha haft ordföranderollen sedan början av 2021, när han kom in i bolaget inför börsnoteringen som skedde några månader senare, klev han även in som tillförordnad vd när Pernilla Nyrensten lämnade. Det plötsliga avhoppet av den tidigare framträdande vd:n, drygt ett år efter noteringen, skapade rubriker i media och det riktades kritik från ägarleden

”I och med skapandet av den nya COO-rollen och den nya avdelningen som Hanna kommer att ansvara för så får vi ett ännu större fokus på hög kundnöjdhet och effektivitet”, säger Paul Fischbein vidare. 

Pernilla Nyrensten grundade Revolutionrace med maken Niclas Nyrensten för snart tio år sedan. I september berättade Niclas Nyrensten hur han såg på sin roll i företaget i och med Pernilla Nyrenstens avhopp från vd-posten.

Revolutionrace presenterar sin delårsrapport för det tredje kvartalet 8 november. I det senaste kvartalet ökade nettoomsättningen med 16 procent till 318,2 miljoner kronor, jämfört med motsvarande period i fjol. Bolagets rörelseresultat ökade med 9 procent och uppgick till 73,0 miljoner kronor. 

Läs mer