Sök

Miljöaktivisten som blev riskkapitalist kliver in i nytt SaaS-bolag

Sally Rriskkapital

Fredrik Tunberg och Gustav Stenbeck.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Han lämnade vd-rollen i SaaS-bolaget Mestro. Nu går han in som ny ägare i proptech-bolaget Sally R.

Proptechbolaget Sally R vill hjälpa kommersiella fastigheter genom att säkerställa god inomhusluft till minsta möjliga energiförbrukning. SaaS-bolaget har ägare som Professionell Ägarstyrning, Katapult Climate Fund och Almi Invest och tar nu in Gustav Stenbeck som investerare och styrelseledamot, enligt ett pressmeddelande. 

Gustav Stenbeck var tidigare vd för First North-noterade SaaS-bolaget Mestro, som Breakit skrev om i samband med att Kristin Berg tog över rollen som ny toppchef. Hon var tidigare vd för nätverket Teknikkvinnor och för Fastighetssystemet Fast2. 

Gustav Stenbeck föreläser om hållbarhet och hans resa summeras i sådana sammanhang till ”miljöaktivisten som blev riskkapitalist”, med tidigare erfarenheter från Greenpeace.

”Sally R sätter laserfokus på att göra två saker samtidigt. Att minska kostnaden för fastighetsägaren samtidigt som de som vistas i huset får en bättre upplevelse. Den här kombinationen är världsförändrande. Vi har inte tid att göra små steg framåt längre, klimatet kan inte vänta”, säger Gustav Stenbeck i ett pressmeddelande. 

Sally R grundades 2016 av Anders Edström, Fredrik Edström och Viktor Kjellberg. Bolaget hade 2021 en omsättning på 940.000 kronor med ett resultat på -5,6 miljoner. 

Bolagets vd Fredrik Tunberg kommenterar värvningen:

”Det känns fantastiskt roligt att kunna välkomna Gustav till bolaget. Det finns så mycket som han, jag och bolaget delar i synen på hur vi maximerar vår impact och hur vi tar oss dit.”

Läs mer