Sök

Kassan sinade för foodtech-bolaget Fuud – ansöker om konkurs

FuudFoodtech

Foto: Fuud

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Diskussioner om uppköp och samgående brakade ihop, enligt vd:n.

Livsmedelsbolaget Fuud – med förvärvade varumärken som GI-Boxen, Beijing8 och Juica – lämnar i dag in sin konkursansökan. Det framkommer i ett pressmeddelande. Att bolaget befann sig i ekonomisk kris stod tydligt i mitten av oktober. Då uppgav bolaget att dess likvida medel inte räckte längre än till månadsslutet. Bolaget sökte då efter akuta finansieringslösningar

Några sådana har alltså inte uppenbarat sig. 

”Bolagets styrelse, ledning och samarbetspartners har under en längre period arbetat intensivt med att lösa Fuuds utmaningar för att säkra bolagets framtid”, heter det i ett pressmeddelande. 

Diskussioner har förts med stora branschaktörer och investerare kring både potentiella uppköp och samgåenden men har avslutats utan lösning, skriver Fuud. 

"Under Fuuds resa har vi inte lyckats attrahera de större kapitalbehov som hade behövts för att verkligen sätta våra varumärken på kartan. Det känns tufft att vi nu kommit till denna kritiska punkt att behöva lämna in konkursansökan", kommenterar vd:n Peter Blom.

”Vi har fortfarande flertalet starka tillgångar i bolaget, och jag både hoppas och tror att våra varumärken kommer att kunna blomstra i en annan regi utanför Fuud-miljön. Mina tankar går till vår personal, våra aktieägare och andra intressenter som trott på oss och stöttat oss under resan.”

LÄS MER: Här är 19 stekheta foodtech-bolag som vill förändra världen – uppstickarna, ägarna, siffrorna och analyserna

Läs mer