Sök

Fuud behöver finansiering snabbt – pengarna räcker inte längre än månaden ut

Foodtech

Foto: Fuud

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Har sänkt prognosen och varslat personal. Nu behöver Fuud finansiering.

Livsmedelsbolaget Fuud – med förvärvade varumärken som GI-Boxen, Beijing8 och Juica – befinner sig i ett tufft läge. Bolagets likvida medel kommer inte räcka längre än till oktober månads slut. Bolaget utreder nu möjligheter till olika finansieringslösningar, enligt ett pressmeddelande.

Flera åtgärder har vidtagits senaste månaderna för att sänka kostnaderna men trots detta är bolaget i ett ansträngt finansiellt läge, står det vidare.

Så sent som i september lanserade bolaget en e-handelsplattform för sitt varumärke Juica.

”Vår investering i den nya plattformen kommer ge oss goda möjligheter att lansera fler varumärken digitalt, och Juica var först ut", sa vd:n Peter Blom i samband med lanseringen. 

En månad tidigare hade Fuud genomfört en omorganisering av bolaget och dragit ner på 15 heltidstjänster. I samma veva sänkte bolaget prognosen för helåret 2022. 

Fuud är noterade på First North. Bolaget hade en omsättning på 20 miljoner kronor i det andra kvartalet i år, vilket kan jämföras med 8 miljoner motsvarande period i fjol. Rörelseförlusten ökade samtidigt och landade på minus 34 miljoner kronor. 

Läs mer