Sök

Northvolts medgrundare Paolo Cerruti lämnar styrelsen: ”I linje med grundarnas strategi”

Northvolt

Paolo Cerruti. Foto: Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De lämnade chefsposter på Tesla för att starta den svenska batteriboomen. Nu hoppar en av grundarna av Northvolts styrelse.

Svenska batteritillverkaren Northvolts medgrundare Paolo Cerruti lämnar styrelsen. Det framkommer av dokument som skickats in till Bolagsverket. 

Northvolt hette ursprungligen "Swedish Gigafactory". Namnet hade en tydlig koppling till grundarparet Peter Carlsson och Paolo Cerrutis tidigare arbetsplats. Båda hade haft chefsroller på Teslas batterifabrik Gigafactory innan de tog de första spadtagen till det som skulle Northvolt och den svenska batteriboomen.

Sedan starten har grundarduon rattat jätteprojektet Northvolt. Peter Carlsson har varit vd och ansiktet utåt medan Paolo Cerruti fungerat som operativ chef och haft en betydligt mindre offentlig roll.

Breakit har fått en skriftlig kommentar om avhoppet från Northvolts styrelse. 

”Paolo har valt att lämna styrelsen på eget initiativ för att kunna tillbringa mer tid på andra saker. Det påverkar inte hans övriga engagemang i Northvolt. Detta beslut går också i linje med den övergripande strategi som grundarna har, vilket är att skapa en mer oberoende styrelse över tid i takt med att företaget växer.”

 

Läs mer