Sök

Nakd stärker ledningen efter avhoppen – plockar in modeveteranen Lina Selin

Nakde-handelMode

Nakd stärker upp ledningsgruppen med Lina Selin. Oscar von Konow är tillförordnad vd. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Den tidigare e-handelsraketen har haft ett stormigt halvår. Chefer har lämnat Nakd på löpande band.

Nu har bolaget rekryterat en ny försäljningschef och satsar på att utveckla mer än egna e-handeln.

Det har stormat runt Nakd , länge ett av Sveriges hetaste och snabbast växande e-handelsbolag. I april lämnade den nya vd:n Anders Kristiansen posten efter bara en månad. Han motiverade beslutet med att bolaget inte var i det skick som utlovats. Kort efter kunde Breakit avslöja att Nakd gjorde en jätteförlust som till sist skulle visa sig uppgå till över en halv miljard kronor för 2021.

I september slutade Magnus Emilson som styrelseordförande och lämnade styrelsen. Han ersattes av Jan Löning, en riktig doldis i den svenska e-handelsindustrin men en internationellt tung turn-around-expert.

Ytterligare två toppnamn har lämnat skutan, Sarah Krusell som under det senaste halvåret haft titeln “Chief Commercial Officer”, det vill säga ungefär sälj- och marknadschef, samt Sergio Visinoni, som sedan 2021 varit teknikchef

Nu stärker Nakd ledningsgruppen med ett nytt namn. Bolaget har värvat Lina Selin, en modeveteran med 11 år på varumärket Esprit i ryggen. Hon kommer ta en post som Head of Wholesales and Marketplace, en slags försäljningschef.

”Nakd är ett spännande och snabbväxande bolag som ständigt pushar gränser. Med min insight från både e-handel, retail och wholesale har jag förståelse för hur de olika delarna inom modevärlden fungerar i praktiken”, säger hon i en kommentar. 

”Tillsammans med teamet ser jag fram emot att utveckla erbjudandet och växa vår försäljning utanför vår egna e-handel.”

Nakds tillförordnade vd Oscar von Konow säger att han är nöjd med rekryteringen. 

”Under året har vi haft stort fokus på vår kärnverksamhet – att erbjuda mode som ligger i framkant lättillgängligt till unga generationer samtidigt som vi är ansvarstagande gällande hållbarhet. Många känner Nakd som en ledande e-handlare i Europa men hela 12 procent av vår omsättning går faktiskt årligen via wholesale där vi säljer stora volymer till återförsäljare. Därför känns det otroligt kul att få Lina ombord som med sin gedigna bakgrund inom området kommer kunna utveckla det benet framåt.”

Nakds nettoomsättning uppgick under fjolåret till 2,3 miljarder kronor, vilket kan jämföras med 1,87 miljarder kronor året innan. Detta innebar en ökning på cirka 23 procent. Samtidigt steg rörelseförlusterna (EBITDA) rejält i Nakd och landade på -437 miljoner kronor 2021, vilket kan jämföras med en rörelseförlust på -132 miljoner kronor 2020. 

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Läs mer