Sök

Storägaren Erik Mitteregger uppmanar Ingka att rädda krisbolaget Urb-it

Urb-itBud och frakt

Erik Mitteregger, och Lars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande i Ingka.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Kräver att de agerar.

Det har varit riktigt skakigt kring budbolaget Urb-it. de senaste dagarna. Både storägaren Lage Jonason vd Kevin Kviblad har tvingats sälja aktier och att aktien har störtdykt är nästan en underdrift. Över en halv miljard har försvunnit i börsvärde och bolaget har också tvingats varna för att pengarna i kassan kommer ta slut under det sista kvartalet i år. 

Finansmannen Erik Mitteregger är femte största ägare och nu kräver han att den näst största ägaren, Ikeasfärens investmentbolag Ingka, tar ansvar för att rädda bolaget.

"Ingka måste ta sitt ansvar! Det blir annars svårt att fortsättningsvis lita på dem i ett investerarperspektiv", säger Erik Mitteregger till Di Digital.

"De investerade ju 95 miljoner kronor i bolaget för mindre än ett år sedan till en värdering som är betydligt högre än dagens, så de borde ju ha förtroende för bolaget och dess affärsidé.”

Tele2:s förre vd Lars-Johan Jarnheimer är numera ordförande för Ingka.


Urb-it tog så nyligen som i slutet av september in drygt 23 miljoner kronor i en riktad nyemission som tecknades av Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Skandia.

Aktien har nu fallit med 95 procent sedan årsskiftet.
 

Läs mer