Sök

Första tjuvtitten på Netflix-serien om Spotify – så kommer den att bli

SpotifyNetflix

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Snart dags att bänka sig framför Netflix.

Det låg såklart i korten när Spotifys succé blev fullbordad i och med börsnoteringen i New York för fyra år sedan. Den här storyn var för bra för att inte filmatiseras. Redan året efter köpte Netflix rättigheterna för att göra en serie om Spotify och i höstas fick vi se de första bilderna från inspelningarna där Edvin Endre (son till skådespelarna Lena Endre och Tomas Hanzon) agerar Daniel Ek. Regisserar gör Per-Olav Sørensen.

"Det är otroligt spännande att få spela i vår fiktiva tolkning av Spotifys otroliga resa från att vara en liten startup till att revolutionera en hel värld”, skrev Edvin Endre på sin egen instagram förra året. 

“Framför allt är det extra kul att få göra det under ledning av Per-Olav Sørensen som jag har varit en stor beundrare av sedan många år."

Christian Hillerborg som Martin Lorentzon. Foto: Jonas Alarik

Och nu börjar det närma sig. Serien, som baseras på boken Spotify Inifrån skriven av DI-journalisterna Jonas Leijonhufvud och Sven Carlsson, har premiär den 13 oktober. Till skillnad från boken är det en fiktiv skildring och en så kallad teaser från Netflix får vi iallafall se bakhuvudet på Daniel Ek spelade av Edvin Endre. 

I övriga roller ser vi bland annat Christian Hillborg som Martin Lorentzon och Gizem Erdogan som Spotifys tidigare chefsjurist Petra Hansson. Även Valter Skarsgård dyker upp som Piratebay-grundare Peter Sunde.

 

Läs mer