Sök

Anna Gomes tar över noterade Qbank: “Ska bli mycket spännande”

Qbank

Jacob Philipson avgående vd och Anna Gomes, tillträdande vd på Qbank. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Kliver upp ett par pinnhål och axlar vd-rollen.

Qbank grundades redan i början av 2000-talet och noterades för åtta år sen. Bolag utvecklar och säljer produkter och tjänster som gör arbetet med marknadskommunikation för företag och myndigheter effektivare. Man har byggt en webbaserad mediabank som kan hantera, samla in, kategorisera och lagra bilder, filmer dokument och annan digital information. Kunderna köper en SaaS-tjänst från bolaget och kan då använda bolagets produkter.

Nu får bolaget en ny vd när Anna Gomes tar steg upp från jobbet som försäljningschef och axlar vd-rollen. Hon ersätter Jacob Philpson som föreslås gå in i styrelsen istället.

“Anna har visat sig vara en driven och målfokuserad ledare och jag har stort förtroende för att Anna kommer kunna exekvera på den justerade plan vi lagt" säger Kjell Duveblad som är styrelseordförande och delägare i Qbank.

"Det skall bli mycket spännande att ta steget till vd-rollen och jag är entusiastisk om våra möjligheter”, säger Anna Gomes 

“Vi kommer fortsätta vidareutveckla produkten, arbeta med partners och bearbeta marknaden proaktivt, om än med något justerad kostnadskostym", säger Anna Gomes.

Anna Gomes har tidigare lyfts fram som en av Sveriges vassaste unga, kvinnliga ledare och var en av förgrundsfigurerna i uppbyggnaden av succébolaget Datscha som såldes till amerikanska Real Capital Analytics för dryga 600 miljoner kronor.

Bolaget har haft en tuff resa på börsen den senaste tiden och fallit nästan 70 procent sedan årsskiftet. Börsvärdet låg vid stängning på torsdagen på strax över 40 miljoner.

Förra året omsatte Qbank 35,5 miljoner och gjorde en förlust på 4,6 miljoner.

Läs mer