Sök

Amazon gör inte som H&M – kommer inte tvinga in personalen till kontoret

H&MAmazonkontor

Andy Jassy är vd på Amazon. Foto: Isaac Brekken/AP Images for NFL

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Men ser nackdelar med det.

Nyligen blåste det upp till storm på den svensk klädjätten H&M. Bolaget ville tvinga de kontorsanställda att vara på kontoret minst fyra dagar i veckan. Nyheten ledde till att över tusen anställda skrev på en protestlista mot initiativet.

Men e-handelsjätten Amazon har inga planer för att försöka få medarbetare att återvända till kontoret. Det sade vd Andy Jassy i en intervju vid Vox Medias konferens i Los Angeles, skriver Business Insider.

"Vi har ingen plan för att kräva att folk kommer tillbaka, inte just nu. Vi kommer att fortsätta på ett adaptivt sätt efter hand som vi lär oss", sade Jassy.

Amazon-chefen noterade att de flesta anställda vid bolaget arbetar med ett hybrid-schema och att vissa delar av företaget, som dess hårdvara och kreativa team, är på kontoret oftare.

"Jag tror att det finns vissa saker som är svårare att göra på distans. Jag tror att det är lite svårare att uppfinna på distans", sade han.

I motsats till Amazons tillvägagångssätt har andra högprofilerade företag krävt att anställda ska återkomma till jobbet på sina kontor minst flera dagar i veckan. Bland annat Google och Apple kräver att anställda är inne minst tre dagar i veckan.

LÄS OCKSÅ: Hybrid eller på plats? – 6 punkter för maxad lönsamhet och glada anställda

Läs mer