Sök

Anette Tånneryd tar över Challengize – som backas av Mattias Weinhandl

ChallengizeHälsoappar

Nicholas Roman, grundare av Challengize, och Anette Tånneryd, ny vd på Challengize. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

E-hälsoplattformen får ny ledning.

Att en bra hälsa är en nyckelfaktor för ett gott liv ser många som en självklarhet. Det gör naturligtvis också att det är en viktig faktor för företag att tänka på men det är inte alltid lätt att motivera alla att motionera (även om vi har grym uppslutning på Breakits tisdagsträningar).

Där har e-hälsoplattformen Challengize en lösning. De har utvecklat en plattform där de anställda får hälsoutmaningar och kan samla poäng. 

Bolaget har sedan tidigare bland annat det före detta hockeyproffset Mattias Weinhandl på ägarlistan.

Nu tar grundaren Nicholas Roman ett steg tillbaka och lämnar över vd-rodret till Anette Tånneryd.

“När jag nu tar över vd-stafettpinnen är det med både beundran och stor respekt för hur Challengize har drivits och utvecklats så här långt”, säger hon i ett pressmeddelande. 

“Jag ser en stor outnyttjad potential i bolaget och det känns superhäftigt att få lyfta oss som hälsopartner för att ge ännu större värden för våra kunder och ta en starkare position på marknaden.”

Bolaget omsatte förra året 4,4 miljoner och gjorde en vinst på 1,5 miljoner. 

“Från digitala teambaserade hälsoutmaningar har vi breddat vårt erbjudande till att idag vara en efterfrågad partner för proaktiv, lönsam och hållbar hälsa på jobbet”, säger grundaren och avgående vd Nicholas Roman. 

“Det är med stort förtroende som jag nu lämnar över vd-stafettpinnen till Anette Tånneryd.”

Läs mer