Sök

Katarina Bonde fattar klubban i Zimpler: “Har enorm potential”

Zimplerfintech

Katarina Bonde fattar klubban i Zimpler. Johan Strand är vd. Foto: Press/Zimpler/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hon tar över ordförandeposten i fintechbolaget.

I början av sommaren rapporterade vi att fintechbolaget och Trustly-utmanaren Zimpler precis stängt böckerna för ännu ett rekordår. Omsättningen hade växt från strax över 100 miljoner 2020 till hela 274 miljoner kronor under fjolåret. Resultatet landade på 52 miljoner, en förbättring från 37 miljoner 2020.

Nu kliver Katarina Bonde in som ny styrelseordförande i bolaget. Sedan tidigare är hon också styrelseordförande i Stratsys och Mentimeter.

“Zimpler är ett intressant företag som har en enorm potential, något som de senaste årens starka resultat vittnar om”, säger Katarina Bonde i ett pressmeddelande.

“Jag ser fram emot att vara med på deras spännande resa framöver”.

Hon efterträder Peo Nilsson, som fortsatt kommer att sitta i styrelsen som ordinarie ledamot.

“Vi befinner oss vid en punkt där vi behöver expandera till nya marknader men även till nya segment för att kunna möta våra kunder och deras behov”, säger Zimplers vd Johan Strand.

“Peo Nilsson har gjort ett fantastiskt jobb med att ta Zimpler från startup till scale-up, nu är det dags att ta nästa steg.”

Förutom att Katarina Bonde kliver in i styrelsen går även Nicolas Köllerstedt in i rollen som tillväxtchef på Zimpler. Han har en bakgrund på Snowflake och Artificial Solutions. 

“Jag är väldigt glad över att få bli en del av Zimpler i detta spännande skede av deras expansion”, säger han.

“Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och min kunskap från andra scale-ups jag har haft nöjet att utveckla och arbeta med under min karriär.”

Läs mer