Sök

Zcooly har förvärvat och tagit in kapital – nu vässas styrelsen med fokus på tillväxt

ZcoolyEdtech

Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Edtech-bolaget vill växa och tar in ny kompetens i styrelsen. Det finns en ny attityd till lärande genom spel – och den ska bolaget ta till vara på, säger nya ordföranden Adam Lindberg.


Zcooly skapar spel för barn som både ska roa och få fart på hjärncellerna, i sann Mary-Poppins anda (tänk en tesked socker för att medicinen ska åka ner). 

Bolaget siktar på att bli en storspelare på den europeiska edtech-scenen och nu fyller man på styrelsen med nya namn i sin strävan att nå dit. 

Förra året anslöt Apak-vd:n Evelina Lindgren, som i fjol kom på andra plats på chefsorganisationen Ledarnas lista över Framtidens kvinnliga ledare.

Nu får hon sällskap runt bordet av Carl-Johan Westring, tidigare president på EF Education First, och Karl Dreijer, som representerar Familjen Anders Dreijer. 

Bolaget får också en ny ordförande i Adam Lindberg. Han har bred styrelseerfarenhet och sitter just nu i styrelser för e-handelbolaget Buyersclub, HR-bolaget Colivia och ApoEx, ett apotek för vårdföretag.

Styrelsevärvningarna ska ge nya perspektiv och kompetenser som ska bidra till att företagets tillväxtresa fortsätter i oförminskad takt, heter det i ett pressmeddelande.

”Det är oerhört kul att vi nu fått in rätt kompetens för att inleda nästa steg och kan fortsätta växa. Med den nya styrelsen får vi en bredd och ett djup inom tech, education, finans och tillväxt”, säger Jonathan Wadström, vd och grundare av Zcooly.

Köpte EQ-spel

I december genomförde Zcooly sin första investeringsrunda och tog in sammanlagt 20 miljoner kronor. Under sommaren förvärvade bolaget Peppy Pals, som utvecklar spel med fokus på EQ, alltså social och emotionell intelligens. 

Zcooly har efter ett händelserikt år lyckats öka omsättningen med över 120 procent jämfört med förra året, står det i pressmeddelandet.

Förra året omsatte Zcooly 7,4 miljoner kronor med ett resultat på -5,3 miljoner kronor. 

”Attraktivare än någonsin”

Den nya styrelseordföranden Adam Lindberg säger att han ser fram att samla allas perspektiv för att sätta rätt tillväxtstrategi framåt. 

”Det ska bli väldigt kul att bidra till att utveckla Zcooly i en tid när företagets erbjudande är attraktivare än någonsin. Den nya generationen föräldrar och skolpersonal har en helt annan inställning till lärande genom spel än tidigare. Det ska vi ta vara på”, säger han och fortsätter: 

”Personligen vill jag fokusera på att bygga kraftig omsättningstillväxt tillsammans med en liten grupp strategiska investerare.”

Läs mer