Sök

Min Doktor tvingas spara – stänger mottagningar och varslar

Min doktorTechvarslen

Jonas Vig, vd på Min Doktor.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

Nyhetschef

Ännu ett techbolag varslar om uppsägningar och ställer in fokus på att snabbare nå lönsamhet.

"Tufft beslut", kommenterar vd:n på nätläkaren Min Doktor som tvingas säga upp personal.

I ett pressmeddelande heter det att man ”skiftar fokus från tillväxt till lönsamhet” och därför omorganiserar för att snabbare försöka nå lönsamhet.

Konkret innebär det att sju av Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar stängs. Vilket påverkar strax över 20 procent av organisationen. Enligt Dagens Nyheter handlar det om att ett 50-tal anställda, såväl tillsvidareanställda, provanställda och vikarier, varslas. 

Det är mottagningar i Skåne, Umeå, Enköping och Botkyrka som planeras att stängas.

I pressmeddelandet skriver Jonas Vig, vd på Min Doktor, att de behöver se nyktert på omvärlden och agera efter rådande förutsättningar.

"Vi var snabba på att bromsa planerade investeringar i våras, men gör nu ytterligare kraftfulla anpassningar för att snabbare än tidigare planerat nå lönsamhet, genom att fokusera på de delar av verksamheten som redan idag är lönsamma eller når lönsamhet inom kort", kommenterar vd:n.

Jonas Vig fortsätter:

"Detta innebär bland annat att strukturera om och minska vår organisation, där vi bland annat planerar att stänga sju vård- och vaccinmottagningar. Det här är ett tufft beslut som vi inte har tagit lätt på. Att se uppskattade kollegor och fantastiska medarbetare behöva lämna bolaget smärtar". 

Nätläkaren är inte den första i branschen att flagga för varsel och en plan om att skifta till lönsamhet. Vårdappen Kry, som också har fysiska mottagningar, meddelade i somras om nedskärningar. Även en rad andra techbolag har gjort detsamma under de senaste månaderna, däribland Klarna, Boozt och Nakd.

Senast i juni rapporterade vi på Breakit att Min Doktor fyllt kassan med 120 miljoner från befintliga ägarna Swedbank Robur Ny Teknik och Apotek Hjärtat. I samband med det värderades nätläkaren till omkring 2 miljarder kronor.

Läs mer