Sök

Hon kliver upp när vd:n går på föräldraledighet: "Enkelt beslut"

MentimeterSaaS

Johnny Warström, medgrundare och vd och Anna Gullstrand, HR-chef.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

Nyhetschef

Johnny Warström, medgrundare och vd för SaaS- och presentationsteknikbolaget Mentimeter, går på föräldraledighet. Ersätter gör Anna Gullstrand, HR-chef.

Mentimeters vd Johnny Warström går på föräldraledighet i fem månader och blir borta till januari 2023. Under tiden kliver bolagets HR-chef Anna Gullstrand upp och axlar rollen som tillförordnad vd.

“Att utnämna Anna som tillförordnad vd var ett enkelt beslut för styrelsen. Anna är en mycket erfaren och kompetent ledare som redan är en nyckelperson i Mentimeters ledning”, säger styrelseordförande Katarina Bonde i en kommenter.

Anna Gullstrand har varit på Mentimeter sedan 2020 och var innan dess vd på Fröjd Interactive.

Johnny Warström ser det som självklart att kunna vara föräldraledig, oavsett roll.

"Bilden som förmedlas i media är att du måste jobba dygnet runt och offra din familj och hälsa för att bli framgångsrik och bygga bolag. Jag ser exempel på detta i kända entreprenörers Sommar i P1 samt senaste veckans besked om vd:ar som har lämnat sitt jobb. De går all-in under en kortare tid och behöver kliva av för att balansera sitt liv på nytt. Det är inte så jag föreställer mig mitt liv eller hur jag skapar framgång genom mitt arbete”, säger han i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

“Jag vill tänka att jag har hjälpt till att bygga en organisation som fungerar oberoende av mig, och som kommer fortsätta frodas i min frånvaro. Och jag vet redan att Anna kommer att göra ett enastående jobb som tillförordnad vd”.

I slutet av juni kom nyheten att Mentimeter tog in över 400 miljoner i nytt kapital, samtidigt som Creades, Nordstjernan Growth och Alfvén & Didrikson köpte in sig. I samband med det värderades bolaget till 2,5 miljarder kronor.

LÄS MER: SaaS-stjärnan Mentimeter visar korten – resultatet, tillväxtplanen och börsen

Läs mer