Sök

Efter vd-avhoppet – Revolutionraces finanschef ökar sitt innehav

Revolutionrace

Pernilla Nyrensten, grundare och avgående vd Revolutionrace. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Aktien har slaktats på börsen efter måndagens chockbesked.

Revolutionraces finanschef Jesper Alm tankade under gårdagen aktier i outdoor-klädbolaget.

De 3.000 aktierna köptes till kursen 31 kronor per aktie, en affär på 93 000 kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Affären gjordes endast ett par dagar efter att grundaren Pernilla Nyrensten lämnade vd-posten efter bara ett drygt år på börsen.

Det hände på måndagen. På tisdagen kom Revolutionraces rapport som visade att omsättningen under bolagets fjärde kvartal, som sträcker sig mellan april och juni, uppgick till 318 miljoner kronor, en ökning med 16 procent. Det senare är en rejäl inbromsning från tidigare under räkenskapsåret. I det tredje kvartalet låg tillväxttakten på 50 procent.

Sedan måndagens chockbesked har Revolutionrace fallit som en sten på börsen. Vid lunchtid på torsdagen handlas den fortfarande kring 31 kronor.

Introduktionspriset inför noteringen låg på 75 kronor. Som högst nådde aktien 109,60 kronor och det var alldeles i början av 2022, strax innan tech- och tillväxtaktier började falla på bred front på världens börser. 

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Läs mer