Sök

Tufft blev tuffare för Rugvista – nära förlust under kvartalet

Rugvista

Michael Lindskog, VD för RugVista. Foto: Press/Montage

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Det är kämpigt där ute.

Det visar även e-matthandlaren Rugvistas kvartalsrapport.

Bolaget var bara en hårsmån från att göra förluster under våren.

Redan i våras, i rapporten, för det första kvartalet vittnade det mattfokuserade e-handelsbolaget Rugvista om att förutsättningarna hade blivit rejält utmanande. Under våren blev det än värre. 

"Det makroekonomiska klimatet har försämrats ytterligare under Q2 vilket har påverkat de europeiska hushållens framtidstro och köpkraft negativt. Rugvista Group har utan tvekan påverkats av dessa faktorer”, skriver Rugvistas vd  Michael Lindskog.

Rapporten visade att omsättningen uppgick till 121 miljoner kronor, en organisk minskning med nästan 16 procent. Under det första kvartalet låg minskningen på 12 procent.

Rörelseresultatet minskade och det rejält. Det uppgick till 0,4 miljoner kronor, ner från 25 miljoner motsvarande period 2021. Marginalen gick från 17,6 till 0,4 procent.

Michael Lindskog skriver att året “utan tvekan” har varit utmanande hittills. Men han håller fanan högt. 

“Jag är säker på att vi, genom att fortsätta säkerställa hög kundnöjdhet, förbättra kunderbjudandet, utveckla våra interna kompetenser, upprätthålla hög kostnadseffektivitet samt effektivt navigera nuvarande marknad, kommer att förbättra våra möjligheter för lönsam tillväxt både på kort och lång sikt”, heter det i vd-ordet.

"De makroekonomiska utsikterna för resten av året är fortsatt osäkra och svåra att förutse. Detta är en verklighet vi behöver acceptera och fortsätta navigera i”, skriver Michael Lindskog också. 

Rugvista noterades i mars 2021. Introduktionskursen låg på 125 kronor. Precis som många andra nynoteringar kring den tiden gick det bra inledningsvis, men sedan blev det som bekant mycket kärvare. 

På onsdagen stängde den på 42 kronor, en nedgång med 67 procent från noteringen. Börsvärdet uppgår till cirka 870 miljoner kronor innan Stockholmsbörsen öppnar på torsdagen. 

Läs mer