Sök

Finanzero utmanar brasilianska bankjättarna – tar in mer cash för att öka takten

Finanzero

Olle Widén, vd och medgrundare på Finanzero.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Låneplattformen Finanzero tar in 40 miljoner kronor.

"Ett fint bevis på styrkan i vår affärsmodell", säger vd:n Olle Widén.

Redan 2016 skrev vi om Finanzero, som då precis hade dragit igång sin låneförmedlingstjänst i Brasilien. Sedan dess har bolaget vuxit till sig rejält. 

Finanzero har utvecklat en plattform gör det lättare för låntagare att jämföra lån mellan olika banker, och på så sätt pressa priserna. Tjänsten kan jämföras med Lendo i Sverige – fast på jättemarknaden Brasilien med över 200 miljoner invånare.

"Det är perfekt tajming skulle jag säga. Det är en väldigt stor marknad och vi kan ta dit en teknik för den här branschen som har utvecklats i Sverige i många år", sa den tidiga investeraren Joakim Pops på Webrock Ventures till Breakit 2016. 

Idag finns över 60 banker tillgängliga på plattformen och det görs över 1,5 miljoner låneansökningar per månad. 

Nu gör bolaget sin femte finansieringsrunda, som landar på 40 miljoner kronor. Rundan leddes av VEF, Dunross & Co, Atlant Fonder och Webrock Ventures som samtliga är ägare sen tidigare. 

Grundarna bakom låneutmanaren är Olle Wíden och Kristian Jakobsson tillsammans med investeringsbolaget Webrock Ventures. På huvudkontoret i Sao Paolo finns idag 75 anställda.

"I en tid när många teknikbolag kämpar är den här rundan ett fint bevis på styrkan i vår affärsmodell och på förtroendet vi har hos våra ägare som delar vår långsiktiga vision om att vara den bästa plattformen för lån i Brasilien. Med vår ledande position i marknaden och de nya pengarna kan vi nu ytterligare förbättra vårt erbjudande för långivare och låntagare Brasilien. Med den här kapitalanskaffningen kan vi dessutom välja att bli lönsamma 2023”, säger Olle Widén i en kommentar.

Läs mer