Sök

Zlatans förrådsutmanare Storage 365 växer – fyller på med färska miljoner

Storage365

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Har fotbollslegendaren på ägarlistan – nu värderas ”Airbnb för förråd” till över 100 miljoner kronor och siktet är inställt på global expansion.

Förrådsbolaget Storage 365, med Zlatan Ibrahimovic som delägare, fyller kassan med 24 färska miljoner i en övertecknad runda, skriver DI Digital. Vid sidan av fotbollslegendaren deltar finansprofilen Ann Grevelius och fastighetsutvecklaren Pronordic.

Zlatan Ibrahimovic äger via sitt företag Unknown AB drygt 5 procent av Storage 365, som liknas vid ett Airbnb för förråd då affärsidén är att effektivt fördela lagerutrymmen. Intåget i doldisbolaget gjorde stjärnan 2019 i det tysta. 

Det Uppsalabaserade bolaget har lämnat ett kanonår bakom sig sett till tillväxten. Nettoomsättningen uppgick till 4,5 miljoner under fjolåret och resultatet landade på runt minus 7 miljoner, skriver DI. Det kan jämföras med en omsättning på 1,6 miljoner 2020 med ett resultat på minus 6,4 miljoner. 

”Vi tredubblade omsättningen förra året och har fortsatt i samma takt även i år. Under året anslöt fler fastighetsbolag till vår plattform”, kommenterar vd:n och medgrundaren Thomas Modner

Den senaste kapitalrundan värderar bolaget till 122 miljoner kronor och framåt vill Storage 365 växa utanför Sveriges gränser med första stopp i Finland, säger Modner till tidningen.

 

Läs mer