Sök

Vinted lägger bud på Rebelle – premie på 8,5 procent

e-handelSecond handMode och skönhet

Rebelle säljer bland annat plagg och accessoarer från italienska modejätten Prada.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Tufft marknadsläge för vintageutmanaren talar för uppköp.

Den litauiska e-marknadsplatsen Vinted har lagt ett rekommenderat uppköpserbjudande på Rebelle, som säljer lyxmode i andra hand på nätet. Det framkommer i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen. Budet ligger på 14,10 kronor per aktie vilket ger en prislapp på 315 miljoner kronor för samtliga aktier. 

Erbjudandet motsvarar en premie på 8,5 procent mot Rebelles stängningskurs i fredags. 

Rebelle är en marknadsplats med Europa som spelplan. Bolaget noterade på First North i Stockholm den 25 februari. Då hade Rebelle ett börsvärde på 626 miljoner kronor. 

Den olyckliga tajmingen för börsintroduktionen (en dag efter att Ryssland invaderade Ukraina) gav ett tufft utgångsläge för Rebelle. Bolaget redovisade sjunkande intäkter och rörelseförlust i första kvartalet och i maj beskrev vd Max Schönemann marknadssentimentet som fortsatt utmanande. 

Vinteds bud på Rebelle är villkorat bland annat av att Vinted blir ägare till mer än 90 procent av de utestående aktierna i Rebelle.

Affären rekommenderas av den oberoende budkommitté som Rebelle upprättat. Enligt kommitténs bedömning är det bättre att hamna under Vinted än att fortsätta på egen hand.

"Baserat på en samlad bedömning av erbjudandet, i synnerhet i förhållande till erbjudandets omedelbara fördelar bestående av kontant vederlag på kort sikt, rekommenderar den oberoende budkommittén enhälligt aktieägarna i Rebelle att acceptera erbjudandet", heter det i ett pressmeddelande.

Läs mer