Sök

Qliro ökade förlusten under andra kvartalet

Qlirofintech

Jonas Arlebäck, tillförordnad vd på Qliro.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Betaltjänstbolaget Qliro redovisar ökande intäkter men också en ökad förlust under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

De totala intäkterna uppgick till 105,4 miljoner kronor. Vilket kan jämföras med intäkter på 98,2 miljoner kronor under samma period i fjol.

Intäktsökningen drevs främst av ett ökat intresse för företagets produkter inom Payment Solutions.

Rörelseförlusten ökade och landade till slut på minus 33,8 miljoner kronor, jämfört med minus 14,9 kronor året innan. Nettoresultatet blev minus 27,4 miljoner kronor. Det låg på minus 12,2 miljoner kronor andra kvartalet förra året.

Qliro uppger även att de arbetar med att få verksamheten att bli lönsam.

"Detta skall uppnås bland annat genom att accelerera implementeringen av vår strategi med stärkt fokus på betalningar, digitalisering av kundkommunikation och reducering av externa kostnader", förklarar Jonas Arlebäck som är tillförordnade vd fram till den 1 oktober då Christoffer Rutgersson tillträder.

Andra viktiga siffror

Räntenettot uppgick till 57,8 miljoner kronor (54,4 miljoner kronor).

Provisionsnettot blev 48,3 miljoner kronor (44,6 miljoner kronor).

Kreditförlusterna uppgick till 35,1 miljoner kronor (22,7 miljoner kronor).

"På kreditsidan ser vi ökade kreditförluster som ett resultat av att vi under kvartalet ökade reserveringarna för låneportföljer som inte omfattas av löpande försäljningsavtal med externa parter såsom inkassoföretag. Med anledning av ökad framtidsosäkerhet gjordes även en reservering i enlighet med IFRS 9 i kvartalet vilket ytterligare ökade kreditförlusterna", säger Jonas Arlebäck.

Läs mer