Sök

SaaS Brief: Nyheterna du behöver innan du tar semester

TeamtailorOxxSaaS

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

SaaS-bolag bland börsens vinnare under årets första sex månader, Teamtailor värderas till 3,4 miljarder och Johan Crona gästar Breakits podd.

Det är dags för säsongsavslutning. SaaS Brief kommer att ta semester för att återkomma i höst – mottagandet har varit långt över min egen förväntan!

Den här veckan har vi snackat med Monica Lagercrantz från Boardclic, som har hittat sin nisch i stressiga styrelserum. Vi pratar bland annat om hur den delen av företagen har påverkats i den senaste tidens turbulens.

Vi spanar också in några nyemissioner i bolag som Teamtailor och Quizrr och i Breakits podcast har mina kollegor snackat med SaaS-profilen Johan Crona. Den tycker jag att ni ska lyssna på (helst varje vecka)! 

PS. SaaS Brief är Breakits nya nyhetsbrev helt fokuserat på SaaS-området. Har du tankar kring det här nyhetsbrevet? Eller vår bevakning av SaaS på Breakit? Du når mig på tobias.blixt@breakit.se – alla inspel och tankar uppskattas!

PPS. Det är också sista brevet med PS:en ovan. Säg hej då till den!

Veckans SaaS-svep
 

  • Den här veckan kunde vi uppmärksamma att Sprints Capital följde upp fjolårets investering i Teamtailor med 100 nya miljoner. Nu höjde de också värderingen (före emissionen) på bolaget från 550 miljoner till 3,4 miljarder kronor.

    “Med den nya investeringen får vi en ännu starkare finansiell position som ger oss mer frihet att kunna agera snabbt på spännande möjligheter. Framåt kommer fortsatt fokus ligga på produktutveckling, internationell expansion och att fortsätta bygga vårt lag”, sa Sara Arildsson, vd på Teamtailor, om investeringen.

     

  • Riskkapitalbolaget Oxx har lanserat ett Go-to-market toolkit. Det ska vara en verktygslåda öppen för alla inom SaaS-communityt och beskrivs av medgrundaren Mikael Johnsson som bolagets “tankar, rekommendationer och best practices för att hjälpa SaaS-bolag som hittat sin Product-Market-Fit att ta sig till nästa nivå med fokus på att bygga upp en skalbar och lönsam marknadsföring och försäljning”.

    Jag själv har bara hunnit slänga ett snabbt öga på den hittills. Men den verkar matig!

     

  • Min kollega Martin Hävner har undersökt vilka bolag inom Breakits bevakningsområde (det vi brukar kalla det nya näringslivet) som har gått bäst och sämst på börsen under årets sex första månader.

    Ett SaaS-bolag tog sig in på vinnarlistan – proptech-bolaget Momentum Software som är upp 8 procent sedan årsskiftet.

    Ni som är premium-prenumeranter kan läsa varför, här!

     

  • Breakit har inte bara ett bra nyhetsbrev om SaaS (om jag får klappa mig själv på axeln lite). Vi har också en (grym) podcast som mina kollegor Stefan Lundell och Åsa Johansson spelar in varje vecka.

    Den här veckan gästas podden av Custellence-vd:n och Cloud Capital-grundaren Johan Crona. Han passade på att ge sin syn på hur den svenska SaaS-branschen mår just nu.

    Domen? Att SaaS-Sverige så här långt går jättebra men att alla förbereder sig för tuffa tider. Johan Crona tycker inte heller att SaaS-bolagen ska bromsa in, men däremot kanske lätta på gasen lite.

     

  • Svenska Quizrr har tagit in 25 miljoner kronor. Det rapporterar DI.se. Bolaget har tagit fram en tjänst som ska användas för att skapa bättre arbetsförhållanden i exempelvis fabriker, genom att utbilda inom frågor som mänskliga rättigheter och arbetsrätt. Pengarna ska användas för att bredda produkten till nya områden, som logistik- och servicesektorn.
     

  • En liten notis. Björn Lundén har köpt ytterligare ett bolag. Det fjärde sedan nya ägaren Main Capital klev in förra året. Några prislappar har företagsgruppen inte delat med sig av, så vi väntar fortfarande på svar kring hur mycket bolaget har öppnat plånboken i år.

Läs mer