Sök

Humble slår till igen – fortsätter sin uppkäftiga förvärvsresa

Humble Group

Simon Petrén, vd på Humble och Noel Abdayem, storägare i Humble.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Humbles uppkäftiga förvärvsresa på den europeiska livsmedelsmarknaden fortsätter.

Nu har koncernen köpt in två grossister. 

Det handlar konkret om två grossistcentraler av totalt sex som ingått i en grupp under namnet Privab. En av de köpta grossisterna ligger i småländska Nässjö och en ligger i Stockholm. 

De båda omsätter sammantaget en bit över 800 miljoner kronor och de beräknas under 2022 göra ett rörelseresultat (exklusive av- och nedskrivningar och exklusive engångsposter) om cirka 26 miljoner kronor. 

"Genom transaktionerna får vi in en central marknadsaktör inom handel- och logistik i servicehandeln, vilket ger oss ökad lagerkapacitet och möjligheter att snabbare etablera våra varumärken och produkter i landet”, säger Humbles vd Simon Petrén i pressmeddelandet som skickats ut med anledning av förvärven. 

I affären ingår några redan lanserade koncept. Det handlar om MyWay (butikskoncept), Gottmix (lösviktsgodis) och Nrg Food (gym- och sportnutrition). 

“Butikskoncepten MyWay, Gottmix och NRG FOOD, som tillhandahåller ett brett utbud av produkter inom bland annat lösviktsgodis och sportnutrition, gör att Humble säkrar fundamental infrastruktur i handeln vilket förväntas ge signifikanta tillväxtmöjligheter för många av våra dotterbolag”, fortsätter Simon Petrén. 

Den börsnoterade Humble-aktien har fallit med nästan 50 procent sedan årsskiftet. Bolaget har tidigare under juni tagit in 250 miljoner kronor genom att ge ut en ny obligation. 

Bolaget, som numera har ett börsvärde på cirka 4,2 miljarder kronor, hette tidigare Bayn men bytte namn efter att koncernen våren 2021 förvärvade Noel Abdayems bolag The Humble Group som bland annat sålde en bambutandborste. Därefter inleddes en intensiv förvärvsresa. 

Noel Abdayem äger 9,6 procent av aktierna i dagens Humble och är nästa största ägare i bolaget (efter Håkan Roos som har strax över 10 procent enligt ägardatatjänsten Holdings). 

Humble uppger inte någon köpeskilling gällande de senaste förvärven.

Läs mer