Sök

Kivra har tagit in 320 miljoner i smyg – Wallenberg och Persson fyller på

Kivrafintech

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Digitala brevlådan har fyllt kassan rejält – men går fortfarande med stora förluster.

Den digitala brevlådan Kivra får alltid en rejäl boost när deklarationen ska in och fick naturligtvis en extra boost när covid-passen infördes förra året. 

Men bolaget har fortfarande problem med intäkterna eftersom man inte får betalt för den post som de statliga myndigheterna skickar via dem. Förra året växte bolag dock och landade på en omsättning på 190,6 miljoner, en ökning med 36 procent från året innan. Resultatet hamnade på -19 miljoner kronor enligt årsredovisningen som Dagens Industri har tagit del av.

Men det är faktiskt inte den största nyheten som vår kära konkurrent bjuder på. Kivra har nämligen lite i smyg redan i januari tagit in hela 320 miljoner kronor från sina befintliga ägare. Det handlar om Stefan Krook och Karl-Johan Persson som via sitt bolag 41:an Invest äger i runda slängar hälften av bolaget. Även FAM Invest, som ägs av Wallenbergstiftelserna har skjutit till pengar.

”Det är för att kunna fortsätta växa och fortsätta utveckla mer relevanta, värdeskapande tjänster till de som skickar och tar emot post och andra viktigheter", säger Anna Bäck, vd på Kivra till Dagens Industri.

"Det handlar också om att kunna fortsätta satsa på den finska marknaden där vi finns sedan 2020, och att staten fortfarande inte betalar.” 

Läs mer