Sök

Nextory fyller kassan med 100 miljoner – vill ut på fler marknader

NextoryStreamingE-böcker

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Ett av Europas snabbast växande startupbolag tar in nytt kapital.

Streaming- och e-boksbolaget Nextory tar in 100 miljoner i en nyemission där bland annat befintliga investerare som Industrifonden, Acacia och LK Finans deltog. 

”Trots tiderna vi befinner oss i har vi sett ett stort intresse från såväl nya som existerande investerare i vår senaste runda”, säger vd:n och grundaren Shadi Bitar i ett pressmeddelande.

Nextory fanns med på Financial Times ranking av de 1.000 snabbast växande bolagen i Europa. Förra året köpte Nextory franska Youboox. Bolaget finns nu på tio europeiska marknader och planen är att växa till fler. 

”Vi ser en fortsatt stark tillväxt på våra olika marknader och vi har framåt ett stort fokus på lönsamhet. Samtidigt krävs det kapital för att växa och därför har vi valt att fylla på kassan igen. Det nya kapitalet kommer att användas till att finansiera vår affärsplan framöver, dels för att vi ska kunna fortsätta växa på befintliga marknader och dels expandera till nya länder.”

Nextory ökade antalet betalande användare med 69 procent under årets första kvartal. 

Vid senaste publicerade årsredovisning, 2020, hade Nextory en omsättning på 278 miljoner kronor och ett resultat på negativa 54 miljoner kronor.

 

Läs mer