Sök

Sparpaket på Desenio – "Känns oerhört tråkigt"

Desenioe-handelTechvarslen

Fredrik Palm, vd Desenio.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Affischbolaget Desenio levererar en ny kalldusch på tisdagsmorgonen. Aktien har fallit över 30 procent på tisdagsmorgonen.

E-handlaren Desenio, som är ner över 90 procent sedan börsdebuten, vinstvarnar nu på tisdagsmorgonen.

Samtidigt meddelar bolaget att de varslar 45 personer och ledningen sänker sina löner med 20 procent. Bolaget ska spara 32 miljoner kronor genom neddragningarna. 

Nettoomsättningen uppgick under perioden 1 april – 31 maj 2022 till 132 MSEK och rörelseresultatet uppgick till -13 MSEK, motsvarande en rörelsemarginal om -9,8%.

"Kostnaderna är inte anpassade till den efterfrågan vi sett under våren och början på sommaren. Samtidigt medför den extraordinära marknadssituationen att det i dagsläget är svårt att förutspå utvecklingen under den andra halvan av 2022. Sammantaget innebär det att vi för att säkerställa vår lönsamhet behöver sänka kostnaderna genom att varsla personal, vilket känns oerhört tråkigt. Varslet kommer att beröra cirka 27 procent av våra medarbetare i Sverige på alla nivåer. Därmed skapar vi utrymme för lönsamhet, inklusive vår viktiga satsning i Nordamerika”, kommenterar Fredrik Palm, vd Desenio Group.

Vinstvarningarna har stått som spön i backen för e-handlarna den senaste tiden. Både Nelly och Boozt vinstvarnade i förra veckan och igår fick även Nellys vd Kristina Lukes lämna på dagen. Beskedet då var att bolaget behövde öka takten på resan mot lönsamhet.

E-handlarna har haft en tuff vår. I takt med att samhället öppnades upp efter pandemin mötte många av dem väldigt starka jämförelsetal från året innan, och börskurserna har kraschat. Breakits Martin Hävner har dock varit hoppfull om att det kan vända (för de flesta).

Strax innan klockan tio på tisdagsförmiddagen hade aktien fallit med över 30 procent.

Läs mer