Sök

Humble har köpt 30 bolag på ett år – nu fortsätter köpfesten

Humble GroupFoodtech

Simon Petrén, vd på Humble.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Foodtechbolaget växer så det knakar – etablerar sig nu på kontinenten med nytt förvärv.

Foodtechkoncernen Humble Group har förvärvat 30 bolag det senaste året och håller på att etablera sig som en jätte i branschen. Och köpräden är inte över för bolaget med varumärken som Pändy, Wellbites och True Gum.

Enligt ett pressmeddelande har bolaget nu förvärvat samtliga aktier i portugisiska LEV Group som tillverkar hälsosamma snacks, färdigmåltider och kosttillskott.

Prislappen uppgår till 163,2 miljoner kronor för LEV, varav 42 procent är i form av aktier i Humble. 

LEV väntas ha en omsättning på 148 miljoner kronor i år och nå ett ebitda-resultat på cirka 34,6 miljoner kronor. 

Säljarna har åtagit sig att stanna kvar och driva verksamheten i minst fyra år efter det att transaktionen har genomförts.

Förvärvet är ”av något större strategisk karaktär”, säger Humble Groups vd Simon Petrén i pressmeddelandet. 

Humble kan genom LEV ytterligare etablera sig på kontinenten, ta större marknadsnärvaro i Portugal och nyetablera sig i Spanien och Frankrike.

”Vi har även identifierat ett antal materiella synergier såsom ökade produktionsmöjligheter inom snacks och kosttillskott, korsförsäljning av Bolagets produktsortiment till nya marknader och ökad närvaro av Humbles befintliga varumärken i LEV:s kanaler.”

I Breakits stora kartläggning om foodtech-sektorn ses det inte som omöjligt att Humble kommer att svälja flera bolag som försöker sticka upp inom segmentet nyttiga snacks.

LÄS OCKSÅ: Bråk, miljonrundor och robotar – foodtech-bolagen som vill att du ska “snacksa” nyttigt

 

 

Läs mer