Sök

Annonssamarbete med JS Security

Här är svenskarna som gör cyberattacker meningslösa (med hjälp av blockchain så klart)

JS SecuritySkillscorp

Kristofer Steneberg

Antalet cyberattacker har ökat i takt med digitaliseringen – och det gör även företagens kostnad för varje enskild attack. Idag sker ett nytt dataintrång var elfte sekund. Förra året var den genomsnittliga kostnaden per dataläcka 40 miljoner kronor. Detta vill svenska JS Security sätta stopp för med en helt ny form av säker datalagring – baserad på blockkedjeteknologi.

”Cyberattacker är idag det största hotet mot såväl företag som myndigheter. Kostnaderna för de som drabbas är oerhörda – Driftstopp och upp till flera månaders återställning får stora konsekvenser. JS Security vill förändra hur företag och myndigheter skyddar sin data. Vi tror starkt på att det yttre skyddet inte längre räcker till. Man bör lägga mer fokus på den slutgiltiga datan som lagras.”, säger Pierre Grönberg, en av två grundare av JS Security.

49 procent av världens företagsledare ser cyberhotet som den största risken mot sin organisation. 69 procent räknar med att öka sin cybersäkerhetsbudget under 2022 – och det är förståeligt. Det ökade distansarbetet under coronapandemin har inneburit en kraftig ökning av digitaliseringen i vårt samhälle.

I Sverige minns vi IT-attackerna mot Kalix Kommun och Coop men de flesta intrången hör vi aldrig talas om. Enligt en undersökning från ProofPoint har vartannat svenskt företag varit utsatt för en eller flera cyberattacker under de senaste tolv månaderna.

Blockchain, filklippning och kryptering

Christopher Ramstedt är den andra av de två grundarna. Efter att själv ha drabbats av intrång flera gånger grundade han och Pierre Grönberg JS Security, som ska bli nästa generations företag inom säker datalagring.

”Både företag och myndigheter förlitar sig på en backup som säljs in som en “säker” lösning. Vad många inte vet är att hackers blir alltmer skickliga på att ta sig in och manipulera olika backup-system. Man ser till exempel allt oftare hur informationen i en backup ersätts med luft. Kärnproblemet är att ett intrång eller en attack ofta sker mer än 100 dagar innan det märks av användaren – oavsett vilka lösningar du har”, säger Christopher Ramstedt.

Företag och myndigheter använder olika former av molnlagringslösningar och redundanta lösningar. Tyvärr glömmer de att skydda datan i sin helhet, vilket skapar sårbarhet. 

”Vi tar bort värdet i lagrad information. Det ska inte finnas något för hackern att stjäla, förfalska eller förstöra”

Vill du veta mer om hur du kan göra företagets data säkrare, klicka här

JS Securitys infrastruktur bygger på de avancerade komponenterna:

● Blockchain

● Filklippning

● Kryptering

Man kan förenklat beskriva det som att man tar ett A4-ark och river sönder det i många små bitar som var och en krypteras och taggas med ett unikt fingeravtryck. Dessa sprids sedan ut på ett stort antal geografiskt separerade enheter. På det här sättet blir filer och data i det närmaste oåtkomliga för obehöriga.

”Trots åtgärder för att skydda data är det i dag ganska lätt att manipulera lagrad data. Det är därför vanligt att det är där en attack först sker. Det vi gör är helt enkelt att ta bort värdet i den lagrade informationen. Det finns med andra ord inget för hackern att stjäla, förfalska eller förstöra. Jag är övertygad om att denna teknik inom en snar framtid kommer bli det självklara valet för såväl företag som myndigheter.”, säger Pierre Grönberg.

Med JS Securitys lösning kan man alltid ta fram en korrekt version av sin information om man blivit utsatt för en IT-attack. Därmed kan ett drabbat företag gå från tre månaders down time till att vara tillbaka i drift efter någon dag – eller till och med några timmar.

”JS Securitys teknik är en både smartare och bättre lösning för att skydda all din samlade data.”, säger Pierre Grönberg.

Egen kryptotoken

JS Security har i år lanserat Apex – säker datalagring för företag, myndigheter och privatpersoner.

”Dessutom har JS Security nyligen inlett en process att marknadsnotera en egen kryptotoken, JSTX. Detta för att kunna ge en ersättning till dem som lånar ut lagringsutrymme till nätverket.”, säger Christopher Ramstedt.

Nu genomför JS Security en företrädesemission som ska tillföra bolaget cirka 9 miljoner kronor för att bygga upp försäljningen och fortsätta utveckla nya applikationer. Bland annat jobbar man på en tjänst som använder historiska data för att i förväg kunna upptäcka om ett dataintrång håller på att ske – för att på så sätt kunna minimera risker och skada.

”Detta är en helt ny teknik och marknaden är i princip orörd. Tack vare det system vi själva utvecklat kommer vi kunna ta fram en säljbar produkt snabbare än marknadens stora aktörer.”, avslutar Pierre Grönberg.

Så kan du investera

För de som vill delta i nyemissionen men som inte är aktieägare på avstämningsdagen finns det möjlighet att köpa teckningsrätter – som kommer att finnas tillgängliga för handel på Spotlight Stock Market mellan 13 och 23 juni 2022. Teckningsperioden för att vara med i emissionen är mellan 13 och 28 juni 2022.

Vill du veta mer om att investera i framtidens cybersäkerhet, klicka här.

Läs mer