Sök

Christoffer Rutgersson ny vd för Qliro: "Rätt person att ta över"

Qlirofintech

Christoffer Rutgersson, ny vd på Qliro. Foto; Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Han tar över!

I slutet av november förra året fick Carolina Brandtman sluta som vd på fintechbolaget Qliro. Sedan dess har Jonas Arlebäck fungerat som tillförordnad vd medan en rekryteringsprocess har pågått. 

Den är nu klar och det är Christoffer Rutgersson som tar över som vd på bolaget.

"Med sin erfarenhet från tekniksektorn och historik som ledare i snabbt växande betalningslösnings-bolag är styrelsen övertygad om att Christoffer är rätt person att ta över som vd och leda Qliros strategiomläggning samt arbete mot lönsam tillväxt", säger Patrik Enblad, styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Christoffer Rutgersson har tidigare bland annat varit med och grundat Bambora där han var ansvarig för strategi, analys och tillväxt och drev också bolagets expansion i Kanada och Norden.

Styrelsen har även beslutat om en riktad nyemission till Rutgersson. Det framgår av två pressmeddelanden.

Rutgersson tillträder sin position den 1 oktober 2022 och kommer ersätta tillförordnad vd Jonas Arlebäck. Rutgersson arbetar idag som ängelinvesterare i teknikuppstartsbolag och sitter i styrelsen för Greenely.

Styrelsen har även beslutat om att göra en riktad nyemission till Christoffer Rutgersson om högst 550 000 aktier och 748 874 teckningsoptioner. Teckningskursen för aktierna ska vara den volymvägda aktiekursen för bolagets aktier på Nasdaq Stockholm 2 juni 2022. Teckningsoptionerna har en löptid på fyra år. Emissionen innebär att bolaget tillförs totalt 10,3 miljoner kronor.

Rutgersson har tecknat samtliga aktier och teckningsoptioner som kan emitteras enligt beslutet. Styrelsens beslut måste godkännas av en extra bolagsstämma.

Läs mer