Sök

Linda Bjernstål sålde sin resesajt till jätten – nu är hon tillbaka med ny satsning

Etalent

Thomas Lindquist, vd Talentor Sweden och Linda Bjernstål grundare och vd Etalent. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Sex år efter att entreprenören Linda Bjernstål sålt sitt miljardbolag är hon tillbaka som grundare och vd för Etalent.

Den här gången är det däremot inte resebranschen som gäller – nu har hon istället siktet inställt på att utmana i talangkriget med ett nytt rekryteringsbolag.

Senast entreprenören Linda Bjernstål skapade rubriker på Breakit var 2018. Då skulle hon göra comeback i resebranschen efter att ha byggt upp sitt livsverk Flygstolen mot en miljardomsättning innan hon sålde det till den nederländska jätten Otravo 2016. Det nya jobbet var som affärsområdeschef för resebolaget Sembos hotellverksamhet. 

Men det verkar ha kliat i entreprenörs-fingrarna och nu är Linda Bjernstål tillbaka med den nya startupen Etalent. Den här gången är det inte resebranschen som gäller, istället är det rekrytering som Linda Bjernstål ska fokusera på och främst inom e-handel, men även inom andra digitala tjänster och i resebranschen. 

Enligt henne själv upplevde hon en avsaknad av kunskap kring rekryteringar av talang till digitala företag.

"Jag var frustrerad och bestämde mig för att det bästa sättet att fylla tomrummet var genom mitt eget företag. Jag hoppas kunna hjälpa andra företag med deras digitala resa för att koppla ihop strategi och människor. Allt handlar om människorna, man bygger aldrig ett framgångsrikt företag ensam”, säger hon i ett pressmeddelande.

Delägare i bolaget är rekryteringsbolaget Talentor och enligt pressmeddelandet från företaget ska de två rekryteringsbolagen också ha ett nära samarbete med varandra. 

”Etalent ger oss bra möjligheter att erbjuda befintliga och nya kunder professionella rekryteringsmöjligheter inom en ny sektor. Vi ser stora synergieffekter och en fantastisk potential inom den här affärsområdet. Etalent ska bli den ledande aktören inom rekrytering till e-commerce och digitala tjänster”, säger Thomas Lindquist, vd på Talentor.

Läs mer