Sök

Sebastian Siemiatkowski hyllar de som tvingas lämna Klarna: “Stolt över alla talanger”

Klarnafintech

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Kritiseras för sitt inlägg: ”Tondövt”.

Förra måndagen kallade Klarna till obligatoriskt stormöte för alla anställda. Grundaren Sebastian Siemiatkowski meddelade de närvarande att bolaget tvingas dra åt svångremmen med ett stort sparpaket. 10 procent av fintech-enhörningens 7000 anställda tvingas gå. 

Senare samma kväll lade Klarna även ut en summering av det första kvartalets resultat som visade kraftigt ökad rörelseförlust för tremånadersperioden. 

Nu utvecklar Siemiatkowski sina känslor kring sparåtgärderna i ett inlägg på Linkedin.

”Jag är stolt över mycket som Klarna har åstadkommit men det jag kanske är mest stolt över är att vi har lyckats samla en helt unik grupp talanger”, skriver han. 

Siemiatkowski lyfter initiativet som en Klarna-anställd dragit igång efter mötet – ett dokument där alla drabbade kan skriva upp sig på en lista för rekryterare och arbetsgivare. 

”Jag har personligen blandade känslor inför det här dokumentet”, skriver han och pekar på hur det både speglar de anställdas fantastiska initiativförmåga och symboliserar det beslut som han enligt egen utsago levererade med tungt hjärta. 

”Om ert bolag har tur nog att rekrytera en av dessa fantastiska personer så kan jag gå i god för att det kommer att vara er största vinst hittills i år”. 

Reaktionerna på Siemiatkowskis inlägg var också blandade. Medan några tackade för tipsen, bland annat Jobs by Nordics-grundaren Fredrik Engelbrecht, var andra mer avigt inställda till inlägget.

”Ni driver med mig, eller hur Klarna? Det här är så tondövt att jag inte kan tro det”, skriver en person. Hon tillägger att hon själv lämnade Klarna efter en månad och skriver att det var det bästa beslut som hon någonsin fattat. 

”För Klarna är det 10 procent, men oavsett hur man än vänder och vrider på det så handlar det om 700 individer och deras familjer som blir drabbade av er nonchalanta attityd”, lyder en annan kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Klarna-anställd: “Det blev en rejäl shit storm internt”

LÄS OCKSÅ: Klarna meddelade inte facket om neddragningarna – trots lagen: “Vi är väldigt upprörda”

Läs mer