Sök

130 miljarder upp i rök i Fastly – nu hoppas doldisen Artur Bergman på revansch: ”Vet inte vad vi kunde gjort annorlunda”

FastlyMolntjänst

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Hamnade i hetluften när Spotify kraschade.

Han beskrivs som en svensk doldis. Men Artur Bergman har gjort ett namn för sig i tech-världen i San Francisco, där han bott och verkat sedan mitten på 00-talet. I USA har han byggt upp molntjänsten Fastly, ett bolag som noterades på Wall Street 2019 och ett år senare hade en toppvärdering på 15 miljarder dollar, motsvarande 147 miljarder kronor. 

I dag är läget ett annat. Nio av tio dollar i värde har gått upp i rök i Fastly sedan ”all time high” hösten 2020. Till DI Digital berättar Artur Bergman att han hoppas på revansch för Fastly och för branschen. 

”Jag tror fortfarande vi kan återhämta oss”, säger han.

”Jag vet inte vad vi hade kunnat göra annorlunda med tanke på att hela sektorn har tagit stryk, just därför kan jag heller inte bära något känslomässigt bagage.”

En av Fastlys tidiga kunder i Sverige var streamingjätten Spotify. Förra året hamnade Fastly i hetluften sedan flera stora appar och sajter, däribland Spotify och Amazon, låg nere i en timme på grund av en mjukvarubugg hos Fastly.

Läs mer