Sök

Yabie norpar toppchef från Qliro

Yabiefintech

Ruud Suntjens, ny finanschef på Yabie. Foto: Press

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Fintech-bolaget Yabie fortsätter att stärka teamet och rekryterar nu Ruud Suntjens som ny finanschef. Han har tidigare arbetat som chef på både Klarna och Qliro.

“Jag ser fram emot att ta bolaget till nästa nivå”, säger Ruud Suntjens.

Fintech-utmanaren Yabie, som har utvecklat ett molnbaserat kassasystem, växer explosionsartat. Förra våren plockade de in 220 miljoner kronor i riskkapital och har därefter köpt bolag i rask takt. Bara i år har de gjort tre uppköp. Dessutom har bolaget banat väg för att gå in på börsen.

Efter att ha värvat två nya styrelseledamöter kommer nu nästa viktiga pusselbit. Ruud Suntjens blir ny finanschef på bolaget och kommer bland annat att hjälpa till med alla nya förvärv – för fler kommer det bli.

Ruud Suntjens norpas från konkurrenten Qliro, där han var chef över finansplanering och business controll. Han har även varit chef på Tele2 och Klarna. På Klarna fanns Ruud Suntjens när bolaget skalade upp som mest, och ansvarade bland annat för prissättning på en global nivå.

“Yabie är ett bolag som på riktigt förenklar kundens vardag och levererar på hög nivå, vilket återspeglas i den snabba tillväxten. Jag ser fram emot att tillsammans med det övriga teamet ta bolaget till nästa nivå”, säger Ruud Suntjens i en kommentar.

Yabie har det senaste året byggt upp team om 100 anställda på kontoret på Regeringsgatan i Stockholm, och lockat över medarbetare från bland annat iZettle, Klarna, Spotify och Bambora.

“Ruud är en perfekt match för oss och kommer att utgöra en mycket viktig del i vår fortsatta tillväxtresa”, säger Mathias Plank, grundare och vd på Yabie.

Yabie har idag över 5 000 företagskunder. Sedan starten 2017 har man tagit in drygt 500 miljoner kronor i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och Brightly Ventures.

Läs mer