Sök

Jenny Rahm blir ny Nordenchef på Acast: "Jag är imponerad"

AcastPoddar

Jenny Rahm, ny Nordenchef på Acast. Foto: Press/iStock

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hon ska leda Acast i Norden.

Acast har haft en tuff tid på börsen sedan noteringen för nästan ett år sedan. Efter att ha fallit kraftigt redan den första dagen har aktien fortsatt nedåt och har nu backat över 60 procent sedan börsdebuten. Marknadens dom har varit så hård att Breakits börsreporter Martin Hävner frågat sig varför ingen gillar bolaget.

I början på veckan rapporterade poddjätten och kunde visa upp ganska starka siffror även om det verkar ha varit en trög start på året på vissa ställen.

Nu är bolaget i rekryteringstagen och har plockat in Jenny Rahm som ny Nordenchef. 

“Jenny har en lång, imponerande meritlista inom mediebranschen, både från en kommersiell sida och i nära samarbete med den kommersiella”, säger Oscar Serrander, operativ chef på Acast i ett pressmeddelande.

“Hon besitter inte bara kunskaperna och färdigheterna, men kanske viktigaste av allt har hon de ledaregenskaper och värderingar som kommer vara avgörande för att vårda den Acast-kultur vi är så stolta över.”

Jenny Rahm kommer senast från rollen som kommersiell chef på Life of Svea och har också en bakgrund inom Bonniersfären.

“Jag är imponerad av Acasts tillväxtresa och deras sätt att ta tillvara på sin kultur, både i form av medarbetare och kreatörer”, säger hon.

Det är en utmanande men samtidigt rolig roll och jag ser med största tillförsikt fram emot att ta mig an uppdraget.”

LÄS OCKSÅ: De slåss om makten i podd-Sverige – bolagen, siffrorna, konkurrenterna (och allt du behöver veta)

Läs mer