Sök

Annonssamarbete med Samsung Nordic

Så fixar du bättre TV-ljud – utan krångel

SamsungTVsamsung

Tobias Lundgren

Ett stort och omslutande hemmabioljud – utan krångliga installationer och kabeldragningar.
Tack vare det innovativa arbetet på Samsungs egna ljudlabb är det nu möjligt att få för alla.
”Tekniken kan ge ett mer balanserat ljud som förhöjer din TV-upplevelse”, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung.

I hemmabiosystemens linda krävde de ofta både mycket utrymme och tålamod innan de var på plats. Skrymmande kablar och högtalare skulle placeras ut för att i bästa fall uppnå en optimal ljudkvalitet. Men tekniken har gått framåt – och det rejält.

På Samsung gjorde man för snart ett decennium sedan en medveten satsning på att ta fram produkter med ljud i industrins absoluta toppskikt. I en 5500 kvadratmeter stor lokal i Kalifornien startades Samsung Audio Lab, där ljudingenjörer sedan dess har jobbat för att uppfylla de ambitiösa målen.

”Att vi startade Samsung Audio Lab visar hur seriöst vi tar ljudet i våra produkter, säger Magnus Nilsson som själv jobbat med ljudprodukter i över 30 år.”

Därför har soundbars blivit så populära

En av de senaste nyheterna som finslipats på Samsung Audio Lab är de soundbars som nu slagit igenom på bred front.

Samsungs soundbars ur Q-serien har en rad fördelar jämfört med ett traditionellt hemmabiosystem:

  • Q Symphony synkar ljudet med din kompatibla Samsung-TV

​​I stället för att ljudet endast kommer ur soundbaren så samarbetar den med TV:ns högtalare, vilket ger en förstärkt och omslutande ljudupplevelse. Namnet ska föra tanken till en symfoniorkester där flera musiker spelar tillsammans för att uppnå en större ljudbild.

Dessutom sätter tredimensionella ljudtekniker som Dolby Atmos och DTS:X dig mitt i centrum av ljudbilden.

  • Mäter av och anpassar ljudet efter omgivningen

Med en Samsung soundbar behöver du själv inte anpassa bostaden för att få ut det mesta av högtalarna. SpaceFit Sound+ kan analysera rummets akustik och anpassa inställningarna för att passa just i ditt hem.


Samsungs soundbars finns i många olika storlekar. Här S801B.

  • En storlek för varje hem

Oavsett om du har begränsat med utrymme eller plats för extra högtalare finns det en Samsung Q-series soundbar som passar ditt hem.

Toppmodellen HW-Q990B ger ett äkta 11.1.4-kanalers ljud, med en kraftig subwoofer och fyra kanaler som är riktade uppåt för att ge en omslutande effekt.

För det mindre hemmet ger den superslimmade soundbaren S810B ett kraftfullt ljud samtidigt som den smälter in i omgivningen. Tack vare uppåtriktade högtalare, en kraftfull 6,5-tums subwoofer – med ett 8-tums passivt element – och en trådlös anslutning som stöder Dolby Atmos får du mycket ljud i ett kompakt paket. 

”Ger ett välbalanserat och kraftfullt ljud”

Däremellan finns en rad soundbars som passar varje behov och önskemål.

”Soundbars har verkligen vunnit konsumenternas hjärtan och under de senaste åren har de utvecklats till att även ge ett surround- och 3D-ljud. Det här är vägen att gå både för den som vill ha ett välbalanserat och kraftfullt filmljud men också kunna spela favoritmusiken och få en härlig lyssningsupplevelse.”

LÄS MER: Hitta en Samsung soundbar som passar just dig!

Läs mer